söndag 24 juli 2016

Zonalpelargonen ÄlvdalenÖverlevde förrådslivet

En av de pelargoner som överlevde förrådslivet i vintras är zonalpelargonen Älvdalen. En favorit som inhandlades på rehabträdgården Haven på Österlen förra sommaren. Haven är nu såld och några billiga lite ovanliga pelargoner finns inte längre att köpa. Lite synd tycker jag att det nu är förvandlat till ett exklusivt ställe med dyra krukor och fashionabla möbler.
Jätteplanta som imponerade

När jag först fick syn på Älvdalen på Haven var det en jätteplanta som imponerade stort på mig. Så nu är det verkligen jätteroligt att den verkar trivas även i min köksträdgård och intar hela zinkhinken och producerar ständigt nya knoppar.
Älvdalen påminner om Mårbackan i växtsättet - medan blommorna är lite skirare och mer rosa i nyansen.
Lagom värme vill jag ha

Här är en bild från förra sommaren när pelargonen stod i växthuset istället för ute.

Idag har det regnat lite grann i omgångar här. Det hade gärna fått regna mycket mer och mycket längre för det är så torrt överallt i trädgården. Vissa växter får jag vattna två gånger om dagen nu när det är så varmt och rabatterna skriker efter vatten. I vanliga fall älskar jag värmen men när det blir för varmt slår kroppen bakut och vill inte riktigt vara med - så nu hoppas jag på lagom värme.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Så fin pelargonen är ett riktigt prakt exemplar. Jag undrar om det kan vara den jag har Ett tjuvskott någonstans ifrån för nåt år sedan.Men den överlever allt. varje vinter.
  Ha det gott och njut kväll och morgon det gör jag ( Sitter med öppen dörr på verandan och klockan är halv tio det är sommar det)
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Pelargonen imponerar men jag är mer förälskad i alla dina hinkar och byttor. Passar alltid och till allt!
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Söt pelargon.
  Tack för tipset med bikarbonat:)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar när Pelargonerna blir så där stora och frodiga ! :) Mina blir aldrig det men så får de nog aldrig ordentligt stora krukor heller....Denna värmebölja tar knäcken på mig också..inte ett moln och inte en vindpust på en vecka och temperaturen stadigt över + 30 nej,tack nu får det vara bra !! Önskar regn av hela mitt hjärta just nu !
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Jag håller med Helene här ovan - dina pelargoner är urtjusiga, men dina byttor och grejer! Jag älskar dem! Såå fint! Det där lyckas inte jag med här. Ställer jag fram en bytta vid växthuset ser det bara malplacerat ut... :-)
  Allt gott!

  SvaraRadera
 6. Ja så varmt det är! Gräsklipparen har jag parkerat mitt på gräsmattan, slutade klippa när jag höll på att få värmeslag :)
  Får ta resten en mulen dag...
  Så fin pelargon, den ska jag lägga på minnet.
  Njut på nu av sommaren, efter solsken kommer regn hi hi...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 7. Jaaa, lagom värme röstar jag också för! Mindre vattning och mera självsväng vore också gott. Pelargonen ser jättefin ut. Vet inte vad som hänt med mina men de har det kanske för varmt i växthuset. De ser bedrövliga ut. Tappar bladen och har stannat i växten.
  Allt gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa