lördag 2 juli 2016

Inspiration från Provence del 2 - Gåshud och dyr antikmarknadStrosa runt i gränderna

Älskar att besöka små pittoreska byar i Provence och strosa runt i alla härliga gränder som vindlar överallt. Vence blev en klar favorit under vår resa - lagom stor och  så mysig med sina gamla byggnader och provensalska stämning.
Överallt grönskar det och uppfinningsrikedomen är stor när det gäller att pynta just sin lilla plätt på jorden ....
... även om det "bara" är ett fönster ut mot världen. Här har man hängt upp sin vackra tovade tofflor som blir en vacker installation tillsammans med växterna i krukorna.
Färgglad konstnär

Vid många portar fanns en liten glugg som den här ägaren valt att pryda med en liten färgglad konstnär - en kreativitet som gör en glad när man strosar förbi !
Nummerskyltarna var ofta i vacker prydd keramik som här i nummer 15.
Fick gåshud

På torget i Nice satt den här sing/songwriter och sjöng och spelade - något som gav mig gåshud. Jag säger bara Aaron Lordson. Gillar du Ray Charles - då kommer du att älska Aaron. Så himla bra !
Han sålde sin senaste CD också som nu går varm på CD-spelaren i växthuset. Vilket djup i rösten - man blir helt kär !!
Här kan du höra Aaron från en inspelning i Nice i september 2014.

Dessa små olivträd i behändiga söta lerkrukor fastnade jag för utanför en butik på torget i Vence.  Så lämplig storlek att kunna ta som handbagage på flyget.
Ett litet minne från Provenceresan står nu på bordet på uteplatsen på baksidan. Härligt att få en växt med sig hem !

Kul att botanisera - men dyrt. Riktigt dyrt

Vi besökte antikmarknaden i både Nice och Antibes - en riktigt stekande sommardag. Det var dyrt. Riktigt dyrt. Så det blev bara några småsaker som jag visar senare. Jag säger bara -  loppmarknaden i Suckarnas gång i Simrishamn varje lördag under sommarsäsongen. Hundra gånger bättre än Nice. Även om det var kul att botanisera runt bland borden i ett främmande land.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

 1. Jahaja. Så har jag ett skäl att åka till Simrishamn också. Härliga bilder från Frankrike!

  SvaraRadera
 2. Fantastiske billeder af et skønt sted.
  Så dejligt et minde du har taget med hjem. Jeg ville gøre nøjagtig det samme. Tænk at sidde i haven og nyde en del af ferien.

  Rigtig skøn søndag
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Vad härlig resa du gjort. Det är nog så som en reseledare sa en gång. "Tänk på att ni inte är hemma nu, det kommer att kännas fel, mycket av det du vill ha här i den här miljön, när du kommer hem". så sant som sagt. Så det är nog inte alls konstigt att det känns bättre på Simrishamns loppis.Härligt med olivträdet i alla fall, det passar här hemma med.
  Ha det gott i veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Hög charmfaktor! Vilka läckra ställen. Känns som vi är rätt tråkiga här i jämförelse.

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara hus och gränder :) Frankrike har alltid lockat :) Kul att få se lite bilder ! Hoppas du har en skön semester ! Va rädd om dig och se till att vila lite också ;)
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa