lördag 16 juli 2016

På besök hos Anette med bloggen Rost och rädisorStopp i Alvesta

På väg ner till Österlen gjorde vi ett stopp hos en kär bloggvän, Anette med bloggen "Rost och rädisor" i Alvesta. Jag såg mycket fram mot att få uppleva hennes vackra köksträdgård och växthus i verkligheten som jag sett så mycket av på hennes inspirerande blogg.
Älskar konstruktionen

I köksträdgården växte det så det knakade och jag önskar att det växer lika bra i mina lådor, vilket varit lite si och så den här sommaren. Älskar den här konstruktionen med hängande korgar över grönsakerna vilket gör att man utnyttjar utrymmet dubbelt upp. Dessutom ser det så läckert ut !
Anette och hennes man bjöd på en väldigt god lunch i det vackra växthuset och salladen plockades direkt från grönsakslandet.
I Anettes trädgård fanns det gott om vackra rostiga inslag som den här pumpen och olika klätterställningar.
Vacker, taggig boll

Den här taggiga bollen av taggtråd gick jag igång på. Så enkel och så vacker i trädgården. Anette har format sin boll på fri hand med hjälp av hennes man. Jag tänker mig att man kan rulla tråden runt en badboll eller så som man sedan punkterar.

Kreativt sopskåp

I den här trädgården finns massor med kreativa och inspirerande lösningar. Vackrare sopskåp får man leta efter. Här kommer rostiga inslag igen och byggnadsmaterialet man använt sig av är krakar som Anette kallar dom. En vacker klematisen håller på att klä in det lilla huset med sedumtak.
Olika långa krakar

Krakarna kommer igen i det vackra staketet som hålls ihop av järnband. Hemma i Dalarna säger vi hässjestörar. Jag tror Anettes krakar är lite smalare också men sååå vackra. Gillar när krakarna är olika långa vilket ger liv åt staketet. Och det rostiga järnbandet är ju så snyggt som kontrast förutom sin funktion.
I en annan del av trädgården har man sparat en lång stock som nu blivit en härlig sittplats under trädet. Här har man överblick över trädgården och kan sitta och njuta.
Elstaket för sniglar och höns

Anette är fantastiskt duktig på odling och jag lär mig massor varje gång jag besöker hennes blogg. Till portalerna till köksträdgården kommer krakarna igen, nu som stöd för en böjd armeringsmatta över ingången. Kolla också in den smarta sargen runt köksträdgården som är också är ett elstaket som håller sniglar och höns utanför.
Charmiga tonåringar

Jag fick även träffa de charmiga hönsen med tuppen Petter i spetsen som hade ett bestyr att hålla rätt på sin lilla flock med Astrid och hennes tonåriga trillingar som nu skulle uppfostras till att börja klara sig på egen hand.

Kan nästan inte se mig mätt på Anettes köksträdgård - så frodigt och överdådigt !
Regn och sol, sol och regn

Den dagen vi besökte trädgården regnade det stup i kvarten och vi fick söka skydd i växthuset med jämna mellanrum. Sen sken solen igen precis som den inte gjort något annat. Tiden försvann och vips hade det gått  tre timmar - tack snälla Anette och Bengt för er gästfrihet, det var jättetrevligt att få besöka er trädgård och träffas igen!

Mer från Anettes vackra trädgård hittar du i senaste numret av Allt om Trädgård där Anette som frilansar som trädgårdsfotograf och skribent medverkar med ett reportage från trädgården.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner!
Kram/Isa

8 kommentarer:

 1. Vad härligt att få hälsa på hos henne. Så härlig trädgård hon har och duktig är hon med. Ska nog försöka göra ett besök där någon gång när tiden tillåter.
  Ha nu en bra helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Tack själva för besöket! Alltid roligt att träffa trevliga trädgårdsmänniskor och visst gick tiden fort. Fattar inte när du hann fota allt.
  Så fint du skriver om trädgården och roligt att se den med nån annans ögon.
  Sen ni var här har det jobbats både med varmbänken på växthuset, gräsrundeln framför och lila rabatten.
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Så roligt att se Anettes fina trädgård genom en dina ögon! Så fint och välordnat men samtidigt charmigt rufsigt! Krakarna som flitigt använts gillar jag verkligen, liksom de hängande grönsakskorgarna. Hon har fiffiga idéer, förstår att du blev inspirerad!

  Sol önskar jag dig idag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Så roligt att få se dina bilder av denna trädgård som jag också följer här i Blogglandia. Du visar helt nya vinklar och perspektiv. Tror knappt jag lagt märke till "krakarna" tidigare och de är ju hur snygga som helst.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 5. Underbart ! Hon har det ju såå fint, grönt och frodigt ! Vilka Riddarsporrar där i köksträdgården :D Jag kan bara hålla med dig Isa, kan inte se mig mätt på den !
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Tack Isa för en underbar bildsvit av Anettes trädgård. Det ger alltid det där extra när någon annan fotar. Du kanske också skulle jobba som frilansfotograf och reporter.
  kram Luna

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt besök och ja den trädgården är ju magisk! Vilken växtkraft och vackra detaljer överallt...
  Önskar dig en fortsatt solig och glad vecka!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 8. Jag följer ju Anettes fina blogg, men det var riktigt roligt att få "se" hennes trädgård genom dina ögon också!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa