fredag 1 juli 2016

En enda stjälk av lyckaÄntligen!

Jag har bara haft mina pioner några få år och det är första gången som Sarah Bernhardt blommar - gissa om jag är lycklig över min enda stjälk!
Drömmer om maffig pionbuske

För min inre syn ser jag här en riktig maffig pionbuske om några år - eller flera för resten. Satt i alla fall två i ruinrabatten. Tycker hon är vacker tillsammans med daggkåpan även om den tagit för sig lite väl mycket i år.
Yr av lycka

Söta Sarah som luktar så fantastiskt gott och som man måste säga är pionernas pion. En riktigt charmig sekelskifteshybrid. Jag stoppar ner näsan i kronbladen varje gång jag går förbi och blir lite yr av lycka.
Cerisrött mot vaniljgult

Har en annan pion som också är några år där jag tappat sortnamnet. Den trivs bland daggkåporna på framsidan och gör sig bra mot den vaniljgula husfärgen med sin cerisröda färg. Där kom det i alla fall 3 blommor i år. Några fler än förra året.
Vajande tagetes

En annan madame som tar för sig är Linnétagetesen i den runda zinkbaljan i köksträdgården. Hon växer så det knakar. Vinden har brytit av några stjälkar så hon behöver nog något att luta sig emot. Hon står ju ganska öppet mitt i.
Tagetesen som växer i degtråget vid pallkrageväggen står skyddat för vinden och utsätts inte alls på samma sätt. Här har också klockrankan börjar klä in väggen med sina långa revor.Semester!

Tänk att juni redan är slut och att det är första juli i dag och den efterlängtade semestern står för dörren - UNDERBART !!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

11 kommentarer:

 1. Lycka är att ha en Sarah B! Hon kommer att blomma rikligare nästa år, var så säker på det!

  Hoppas din semester blir som du hoppas och drömmer om!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder och pioner kan man inte få för många av. Bra kombo med daggkåpan. Det kommer jag att låta mig inspireras av. Alltid svårt att veta vad man ska ha mellan rosor och pioner tycker jag. Har inte hittat flytet där.
  Önskar dig go semester!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en trevlig semester.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår dig precis, så känner jag också för mina pioner, och man blir så glad när de blommar för första gången! Det är väl härligt att man kan bli så glad över en enda stjälk! Och hon gör sig fint mot daggkåpan, men även mot den grå muren där bakom!
  Kan det vara en Karl Rosenfield, den där cerisa? Liknar åtminstone den.

  Önskar dig en riktigt skön semester!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 5. Sarah är en primadonna, hon är trädgårdens skönhet. Det tog inte så många år tills min blev riktigt stor och fin. Över 36 knoppar i år.
  Ha det fint / Marika

  SvaraRadera
 6. Pioner är nog drottningen i trädgården i alla fall och till på köpet en kvinna är det.Daggkåpan är så fin tillsammans med dom klipp ner den så får du en ny omgång innan hösten. Nu löser skönheterna av varandra och det gäller att hålla ögonen på skaft.
  Ha det gott och önskar dig en skön semester.( jag får ju ingen semester mer hihi)
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Vilken lycka:) De är såå fina verkligen och superfint tillsammans med daggkåpan!

  SvaraRadera
 8. Grattis till din blommande pion! Det är sannerligen en sanslöst vacker sort, Sarah Bernhart. Så fin!
  Hoppas du får många vackra sommardagar nu när semestern står för dörren. Allt gott!

  SvaraRadera
 9. Det här har varit det bästa Pionåret någonsin i vår trädgård. Pioner kan man nog inte få för många av:-)
  Fina bilder du visar! Hoppas du får en fin helg och en skön semester!

  SvaraRadera
 10. Gratulerer med din første Sarsh Bernhardt! Jeg tror også den andre peonen kan være Karl Rosenfield. Her i Bergen har alt regnet og vinden de siste dagene skjemmet både roser og peoner, sånt kan man ikke styre. Heldigvis er det flere knopper som ikke har sprunget ut ennå! Ha en fin lørdag. Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 11. Förstår verkligen din glädje över din enda pionblomma !! Flyttade ju och delade mina förra året och då blir man extra glad för just den där enda..ett tecken på att de trivs och att det kommer att bli fler så småningom ! :D
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa