tisdag 2 augusti 2016

Ny favoritklättrare i trädgården

Pallkrageväggen i köksträdgården är översållad med klockrankor

Kär i Klockrankans vackra klockor

Nu har klockrankorna börjat blomma rejält lite överallt i trädgården. Har liksom gått "all in" när det gäller klockrankor den här sommaren. Har sex plantor lite överallt i trädgården - tre i korgar eller kruka och tre st som planterats direkt i jorden. De som planterats i korgar har fått mest kärlek och de som planterats direkt i rabatten har det lite tuffare när det gäller både vattning och varmare ömhetsbetygelser.
Skiftar färg

När klockan precis slagit ut är den ljus i färgen precis som den till vänster men sedan antar den en mer och mer lilaaktig färg. Klockan blommar inte så många dagar och lever ett kort liv. När man kommer ut på morgonen ligger det utblommade klockor på marken så det gäller att njuta medan blomningen pågår.
Häftigt att följa "födseln"

Så här ser knopparna ut. När blomman är mogen att öppna sig öppnar sig knoppen mer och mer och blottar en stor blomknopp som till sist spricker upp när klockan framträder i sin fulla potential.
Här har knoppen börjat öppna sig och blottar toppen på en hårt knuten blomknopp.
Skiftande möte

Vid portalen till köksträdgården står en korg med Klockranka som möter en humle på andra sidan. Jag har förhoppningen att plantan skall blomma till frosten tar den - förhoppningsvis först i oktober/november någon gång.

I slutet av mars såg de små plantorna inte mycket ut för världen. Tänk vilken växtkraft det finns i ett litet torrt frö - magiskt !
Får gärna återkomma

En ny favoritklättrare är född i trädgården - den här godingen får gärna förgylla nästa sommar också !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

PS. HÄR hittar du ett inlägg som Helena skrivit på sin blogg på Drömhem & Trädgård från ett besök i trädgården när Må bra-föreningen TRIM var här förra veckan!  DS.

3 kommentarer:

Meta sa...

Den är fin och så kul med en blomma som är fin i alla stadier. Färgen tilltalar mig verkligen puh ännu mer som ska ha plats i vår..
Ha det gott
kram Meta

Elisabeth sa...

Ja, det är verkligen en ordentlig växtkraft i de där fröna ! Så kul att se och man blir ju alltid extra stolt när man har lyckats med något man har drivit upp själv :) Fina blev de !
Kram
Elisabeth

Trädgård i Torslanda sa...

Håller med om att klockrankan är superfin. Både blomma och fröställning. Saknar den i år, men nästa så.... Din pallkragevägg är ju helt fantastisk.
//Helene