onsdag 29 juni 2016

Blommande soffa och nässelvattenHinner växa mycket under en vecka

Sticker emellan med några inlägg från min egen trädgård innan vi beger oss till Provence igen. Det är inte klokt vad det hinner växa mycket när man är borta en vecka. Sommarblommorna i mormors soffa levererar verkligen den här sommaren.
"Snabbnässelvatten"

Dom har fått rikligt med nässelvatten i sommar. Fast jag har ju inte tålamod att vänta i 7 dagar eller vad det är och sedan hålla på och spä något illaluktande. Jag klipper ner lite nässlor i en hink med vatten och sedan får det stå till dan efter och så vattnar jag med vattnet. Ibland fyller jag på och så får det stå ytterligare en eller två dagar.

Såg att Anette med bloggen Rost och rädisor boostade sina tomatplantor i ett nässelvatten som fått stå en dag så då gjorde jag likadant med alla mina plantor och sedan har jag fortsatt.
Lyckliga fjärilar

Har låtit nässelplantor stå kvar i rabatten lite överallt i år. Dels använder jag dom till nässelvattnet och dels inbillar jag mig att nässelfjärilarna blir lyckliga. Har aldrig haft så många nässelfjärilar i trädgården som i år. Helt underbart att se dom fladdra omkring!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Så vacker den blommande bänken är härliga lavendel bilder från Provence också ,kramen Nette

Meta sa...

Det är ju bra att använda den egna naturen till det mesta och inte gör den skada heller. Fjärilar har vi massor av här med i år så härligt när de fladdrar omkring en.
Ha det gott
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Fantastisk blomsoffa! Så rätt du gör! Nässelmixen är outstanding... om man inte vill hålla på att tillverka guldvatten stup i kvarten alltså!

Ha det bra1
Kramar från Eva-Mari

♥Min Eden♥ sa...

Vilken underbar soffa!! Var kan man köpa en sån ;D

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Jeg har forsøkt meg på neslevann for første gang i år, skal helle det over på dunk i dag, tenkte jeg. Det har regnet så mye denneuken, at det har no blitt en del utvannet, men jeg regner med det virker likevel. Det blir spennende å se om det vises på plantenenår jeg har vannet med det. Ha en fin torsdag, Isa! Hilsen Anne-Kristin

Anonym sa...

Håller helt med om nässelvattnet, föredrar också snabbvarianten. Själv har jag nässlor i krukor... ;) Men det är bra när de växer där jag inte kan ha dem kvar, lätt att skörda och många fjärilar. Minst fyra av våra vanligaste fjärilar har nässlor som värdväxt. Klart vi ska måna om nässlor i våra trädgårdar då! :)
Kram Kristina

Jennys Vita Villervalla sa...

Älskar din blommiga soffa! :)
Ha det fint Isa!
Kram
Jenny

Grönskande drömmar sa...

Låter spännande med nässelvatten... det måste jag testa! Så enkelt och verkar ju ge finfint resultat ;) //Victoria

Fröken Grön sa...

Så maffigt med blomning både på och bakom bänken!
Nässelvatten har jag inte gjort något än i år, så jag får sätta lite fart imorgon. Nässlor är iallafall ingen bristvara här hemma...
Må så gott i ditt gröna sköna paradis!