lördag 28 juni 2014

Önskar bort regnet !
Prunkar i regnet !

Idag har vi haft dagsregn så bilderna är tagna för några dagar sedan när solen fortfarande sken. Visst är det skönt för växterna att få en riktig rotblöta - allrahelst som jag precis innan regnandet startade i går (eller var det i förrgår?) hann få på NPK-gödsel, men jag saknar värmen och att strosa runt i trädgården i bara linnet och bara vara.

Nu är det riktigt vildvuxet i perennalandet och snart är det dags för säsongens andra nedklippning - inte klokt så fort allting går !
Sänggaveln i perennalandet är nu inklädd med rosor - precis som tanken var och snart spricker riddarsporrarna ut som en fond bakom även om de inte är lika pampiga och  maffiga som de brukar. Hoppas de får en knuff nu av regnet och blommar ut i all sin prakt !
Sänder önskningar via ängeln i köksträdgården !

Nu önskar jag att regnet upphör så det kommer mycket folk till alla som öppnar upp sina trädgårdar i morgon, söndagen den 29 juni . Själv ska jag och bästa väninnan C på antikmarknad till Åmmeberg som brukar vara en riktig skattkammare för alla loppislystna - en hel dag med 90-100 utställare och auktion - semestern kan inte börja bättre !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner  !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Din rabatt med stäppsalvior är ju så fin. Kan inte riktigt se vad det är dags att klippa ner, men visst växer det så det knakar och regnet var välkommet. Sänggaveln är helt underbar. Du har så mycket fint.
Är skatungarna kvar? Här verkar det som de klarar sig själva nu och inga ägg stulna på sistone.
Trevlig helg
Anette

Villa Vårgatan sa...

Här är det ömsom sol, ömsom regn. Försöker att se det positiva med att slippa vattna;-). Så fin sänggaveln blev med de vackra rosorna! Och vilken fantastisk loppisrunda som väntar!

Önskar dig allt gott och många fynd!

Kram Eva

Annika Christensen sa...

Hej Isa!

Grattis till nomineringen.
Tusen tack för din gulliga kommentar.
Du får skriva till AoT och säga det.
Hur gick det med skatorna.
Jag skrattade så åt rubriken för jag hade just sagt det samma hemma.
Så här har du en skathatare till.
Allt gott
Annika

Veronica sa...

Jag önskar oxå att regnet håller sig undan lite mer än vad det gör! Framför allt i morgon när vi har öppet... Det där med skator.... våra hoppar in i växthuset och hämtar alla värmeljus och antingen pickar ut stearinet eller gömmer dem i jorden i rabatterna!??
Jag brukar säga att de är som ett gäng med tonåringar som härjar och skränar i trädgården :)

//Veronica

Livet på Solsidan sa...

Så tjusig rabatt är! Vilken blomsterprakt. Jättefint med det vita staket som fond. Och salvia och daggkåpa - en sällsynt vacker kombo tycker jag.

Hoppas ni får "bukt" med de däringa skatjävlarna. På dem bara!!

Kram Tamara

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Så fint du har, ja man vill ha en ordentlig rotblöta , men inga tunga växter efter regnet och sen sol.
Tänk om man kunde få allt man önskar ;)

Ha det gott, kram :)