tisdag 10 juni 2014

Nu hänger den där - min franska ljuskrona !Den gick in till slut !

I helgen fick jag äntligen hem min franska ljuskrona som jag köpte uppe i Dalarna redan i julas. Den har hängt i en spark i min pappas garage och han har varit så rädd om den och lagt den på en dyna och surrat fast den i sparken så den skulle stå upp. Pappa är 91 år på sitt 92:a så han var glad att bli av med ljuskronan.

Mindre glad var sonen som var med mig och skulle frakta hem kronan. Den gick nämligen inte in i bagageluckan till att börja med - men den envisa morsan visste på råd. Raskt plockade vi ut alla luckor som skyddade reservdäcket och sedan gick den precis in - vilande på reservdäcket och med alla säten i baksätet nerfällda. Vi fick t.o.m. med oss våra väskor och de utplockade luckorna med hem.
Jag hade även fått ljus med när ljuskronan levererades till pappas garage - tyvärr helt fel ljus - korta, grå blockljus som inte alls passade. Som tur var hade jag mobilnumret kvar så efter ett sms på lördagseftermiddagen ryckte affärsinnehavaren ut, öppnade upp en stängd affär som inte öppnar förrän till midsommar och bytte ut ljusen - det kallar jag service.

Kommer ni till Orsa i sommar måste ni absolut besöka Kompaniet i gamla järnvägsstationen - en underbar blandning av gammalt och nytt till bra priser.
Så nu hänger den där i växthuset - min franska ljuskrona med ljus och allt och fyller verkligen upp sin plats. Textilierna från Miljögården som jag samlat några år har en ton som stämmer väl in med färgen på kronan och nu är det bara att fortsätta att fylla på med den franska stilen.
De tre patinerade krukorna på rad framför växthuset på de vita pallarna med inspiration från Tage Andersen stämmer in med stilen på kronan. Tror att den här färgnyansen är min nya stora favoritfärg !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

18 kommentarer:

Meta sa...

Verkligen praktfull och snygg. Det behövs nåt stort i ditt höga tak. Den färgen är ingen färg jag prövat än, få se vad min favoritfärg blir när huset är färdigt.Hos dig ser det ut att passa väldigt bra. Tack för tipset om Orsa
Önskar dig en fin vecka
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Som så mycket annat du hittar på dina utflykter så passar kronan som handen i handsken! Såå vacker och så pampig! Måste lägga inköpsstället på minnet om, utifall att, jag kommer till Orsa i sommar!

Ha det gott i ditt nymålade paradis!

Solkramar från Eva-Mari

Tigertina sa...

For en vakker lysekrone! =D

Jenny sa...

Men vilken mäktig och vacker pjäs! Vad snäll pappa som förvarade den åt dig! Jag har varit där flera gånger, de har mycket fint.

/Jenny

Rost och rädisor sa...

Snygg krona och helt perfekt för ditt växthus. Läckert!
/Anette

gittan sa...

Verkligen vackert! Jag gillar dina pallar men kan inte koma på var det var du sa att du köpt dem... En liten påminnelse önskas ;)

Piasofia sa...

Vilken fantastiskt urläcker ljuskrona!
Må så gott!

Ellinor Häggström sa...

Den som väntar på något gott... Jätteläcker! Och så fint den passar i ditt makalösa (nymålade)växthus.
Nu kan sonen sitta där och känna sig nöjd över att ha gjort en god gärning. :-)

Ha det fint!

Charlotte Göransson sa...

Den kronan ser ut som en dröm.....fast verklig :-)
Härlig färg. Gillar gillar gillar.

Lycka till med allt som kommer i din väg.

Mvh, Lotta
http://lottasskaparkraft.blogspot.com

Marina sa...

Jättefin! Bra köp.

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Va fint det vart! Passar som handsken! :)
Är också ute efter en ljuskrona sen några år tillbaka, den får helst inte väga något... o de e svårt ;)
Jag har bara glas o profiler i mitt tak.

Ha det gott, kram :)

Annika sa...

Den ljuskronan var det värt att jobba lite extra för att få hem! Passar perfekt in i din miljö!
Ha det gott!
Annika

Luna Ek sa...

Grattis till kronan! Passade perfekt! Gillar färgen av gammal ärgad kopparplåt mycket. Har det i några krukor som står ute jämt.
Kram Luna

Poppys trädgårdsblogg sa...

Très chic ljuskrona som passar finfint i ditt växthus.

Villa Vårgatan sa...

Den är som gjord för ditt vackra växthus. Elegant!

Kram Eva

HWIT BLOGG sa...

Åh den du! Så vacker...väl värd att släpa hem från Dalarna! Ja du har det så mysigt i ditt växthus, måste vara en fröjd att vistas där nu...
Ha en solig och fin vecka!
Varm kram,
Titti

Lydia F sa...

Toujours d'aussi belle mise en scène dans ce merveilleux jardin. Une serre comme on rêve d'en avoir pour y faire une pause reposante.

Merci pour ce bonheur visuel.
Lydia

Angélica D sa...

HI HI i love your blog , you have a new follower from Chile
Angelica