tisdag 1 juli 2014

Skatter från antikmarknaden !
Redo för skattjakt !

I söndags var jag och C på antikmarknad i Åmmeberg hela dagen. Vi hade tur med vädret - det var bara en gång som det kom en skur annars avlöste molnen och solen varandra på himlen och det var verkligen perfekt väder för en marknadsdag.

Med bra skor på fötterna, fikakorgen packad och en strategi för var vi skulle börja var vi redo för att gå på skattjakt !
Den här designen är formgiven av Ingrid Atterberg för Uppsala Ekeby och något jag föll pladask för. Dessutom var säljaren öppen för prutning så för totalt 200kr blev den lilla kannan och fatet mitt - känns som starten för ett samlande av just den här formgivaren.

Roligt när man hittar något som man verkligen gillar - kanske ingenting man hittar på loppis men ändå till överkomligt pris.
Den här släden upptäckte jag precis på slutet och den var så charmig och gediget gjord med järnskodda medar runt om att den inte gick att lämna kvar helt enkelt. Med ett pris som var prutat och klart fick den följa med hem och står nu framför en av silverpäronträden framför växthuset med zinkhinkar på.
Kanske är det en liten Alma som haft kälken i början av förra seklet - en älskad leksak som använts flitigt under vinterhalvåret. Jag kan nästan se henne i backen med det lockiga håret fladdrande när hon under förtjusta små skratt åker ner för backen och håller i sig i kälkpinnarna och försöker styra.

Känns att kälken har mycket själ och hjärta och den blev verkligen ett smycke i trädgården - och eftersom den är blå kan man ha den hela året !
Det här nötta, patinerade gamla soluret funderade jag länge på innan jag slog till alldeles på slutet efter att C (som är jäkel på att pruta) fått ner priset. Jag tänker mig den på en hög, avlång sten omgiven av rosor och lavendel - då tror jag den kommer till sin rätt. Den är vackrare i verkligheten än på bilden.
Här syns färgen och patineringen lite bättre - nu skall vi bara leta fram en lämplig sten i buskaget där en del överblivna Ölandsstenar ligger sedan ruinbygget. Nu kanske det blir en rundel framför växthuset med rosor och lavendel och i mitten ett slitet solur med mycket patina !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

13 kommentarer:

 1. Oh, så fina saker du hittade! Porslinet är ju bara så vackert, grattis! Ja, kälken och soluret är ju inte så pjåkiga heller. Tänk så många fina krukarr du kan göra med kälken som stomme - det ska bli kul att få se här framöver.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Wauw - sikke nogle fine ting. Særligt keramiktingene med de hvide stjeneblomster. De er da slet ikke til at stå for, og måtte meget gerne stå i mit køkken! Du er heldig :)
  Mange hilsner fra Mathias

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka fynd! gillar verkligen den där blå färgen...
  Plåthinken med blått och text på var ju också vrålsnygg! =)
  Kramis Sofia

  SvaraRadera
 4. Ah, älskar loppis. Och älskar Upsala Ekeby. . .

  SvaraRadera
 5. Det var ett vackert porslin du hittade. Kälken skulle mina barn älska. Min fars solur står ju i min åttkant och det är jag så glad för. Det är kul att de gamla grejerna kommer till nytta igen.
  Önskar dig en fin sommardag
  kram Meta

  SvaraRadera
 6. Åh, så härligt med antikmarknad!
  Och vilka fina saker du kom hem med.
  Soluret och kälken hade gärna fått husera i min trädgård!
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Vilken ljuvlig resa ni har haft! Dina nya skatter får du både vara glad och stolt över!
  Ha det gott i den kalla sommarvärmen, du, påhittiga Isa!
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 8. Så kul att du visar!
  Gillar allt, speciellt soluret. Det bara måste man ha ett - och då ett gammalt förstås!
  Kramar Luna

  SvaraRadera
 9. Vilka fynd! Roligt att se vad du väljer ut och hittar. Gissar att fortsättning följer, det är ju bara början på loppisperioden!

  SvaraRadera
 10. Men så fina fynd du har gjort! Det där soluret var verkligen underbart. Ska bli spännande att se vad du gör för fint med det.

  Kram Eva

  SvaraRadera
 11. Så roligt att gå på antikmarknad och särkilt när man fyndar som du. Det blå porslinet hade jag aldrig gissat att det var Uppsala Ekeby, men favoriten är ju ändå kälken. Här sitter jag och är grön av avund!
  Kram på dig
  Anette

  SvaraRadera
 12. Det blå porslinet är min favorit. Jätteläckert mönster! Förstår att du föll som en fura.
  Släden är också fin. Kan tro att den passar fint hos er.

  Ha en fin kväll

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa