söndag 27 april 2014

Rostad potatissallad med vårens primörer !



Häckat i ruinen i sommarvärmen !

I helgen har vi mest häckat i ruinen i det varma sommarvädret - helt ljuvligt att det kan vara så varmt redan i slutet av april ! Grillen har gått varm och dränkt in trädgården i ett väldoftande moln av sommar. Andra dofter har den rostade potatissalladen med vårens primörer bidragit med - en ständig återkommande favorit så här i början av försommaren - supergod till allt grillat!




Härlig smak på rostade små potatisar!

Små söta potatisar som rostats hela i ugnen får en härlig smak. Med säsongen första primörer blir det pricken över i till allt grillat.


För 10 personer
2 kg delikatesspotatis
4 salladslökar
1 knippe rädisor
2 buntar grön sparris (à 125g)
3/4 dl skuren gräslök
1/2 dl grovhackad persilja
olivolja, flingsalt

Dressing
1 dl olivolja
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Picka potatisen, dela stora i halvor. Lägg i en långpanna. Ringla över 2 msk olja. Vänd runt. Strö över 1 tsk flingsalt. Stek i 30 minuter mitt i ugnen. Låt stå framme och kallna.
Blanda dressingen. Strimla salladslöken och skiva rädisorna. Skala och koka sparrisen 2 -3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och kyl genast i kallt vatten så den behåller sin gröna färg. Dela sparrisen på längden. Blanda potatis, lök, rädisor, sparris, gräslök och persilja. Häll över dressingen.

Romröra är gott till
1 burk kesella (2 1/2 dl, 10 %)
1dl lättcréme fraiche
1/2 dl finskuren gräslök
75-100g stenbitsrom

Gör så här:
Blanda kesella, créme fraiche och gräslök. Vänd försiktigt ner rommen. Ställ kallt. Kan göras klar dagen innan. Den här potatissalladen och romröran är jättebra att göra när man är många som skall äta.

Efter helgen är jag fulltankad av leenden från det lilla barnbarnet - barnbarn tillhör verkligen livets efterrätt - mumsfilibabba!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

  1. Ser supergott ut! Behöver tips på tillbehör till grillat, så jag skriver ut dina recept. Tack:)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Det där låter gott får nog testas. Kan man göra det i en murikka häll tror du??
    Härligt med barnbarn Jag har 3 st i varierande åldrar.
    Önskar dig en skön vecka
    Kram Meta

    SvaraRadera

  3. Mmmmmm.....

    Vilken myshelg du haft :-)

    Kram Helli

    SvaraRadera
  4. Vad gott och trevligt det ser ut! Tusen tack för receptet, det ska jag testa till helgen om det blir finväder :) Ha en härlig vecka!

    SvaraRadera
  5. Tack för receptet! Det är så bra att få ett recept för 10 pers! Och gott såg det ut:)
    Ja, man tror inte att det är så märkvärdigt att få barnbarn som det är! Det där med den uttjatade efterrätten är helt rätt! Kan tro att du nu är fulltankad och går där med ett leende på läpparna!!

    Ha en fin första maj och hoppas att du får häcka i ruinen även då!

    Solkramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  6. Kan man annat än tokgilla läget just nu?
    Det där såg verkligen mumsfilibabba ut. Jag har sparat receptet i mitt Pinterestkonto. Ska också visa det för sambon - det är oftast han som kockar här hemma ;)

    Ha en fin dag!
    Kram Tamara

    SvaraRadera
  7. oh, vad gott det ser ut! Något att göra i sommar!

    SvaraRadera
  8. Den potatisen måste jag testa!
    Tack förresten för din fina kommentar till mig.
    Har försökt maila dig, så att jag kan skicka tidningen med dig i, men det verkar som mailadressen inte är giltig? Har du en ny epost adress?
    kram Luna

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa