tisdag 22 april 2014

Rensar och klipper, blandar och ger !Hasade mig in som en gammal gumma !

Värkbruten och krum som en gammal gumma hasade jag mig in igår kväll efter allt trädgårderande under påskhelgen - ibland undrar man om man egentligen är riktigt klok som håller på med det här men lyckan i själen och kroppen säger allt när man rensat klart ett land, krattat gräsmattan eller klippt häcken även om jag mest tillämpar fjärilsmetoden och fladdrar från det ena stället till det andra och blir aldrig klar någonstans även om säcken till slut knyts ihop på något konstigt sätt.

Min älskade fontän togs fram under helgen och skrubbades ren innan den fylldes med vatten - ljuvligt att höra porlandet igen. Fontänen är det första jag sätter på när jag kommer ut i trädgården och det sista jag stänger av innan jag går in igen på kvällen.

Grenarna/stockarna som ligger till vänster om växthuset har legat i flera år (fast inte just här) - fast i år hoppas jag att det skall bli något som kan täcka den fula sladden till fontänen så den inte syns. Vi får se om några veckor om det blivit något !
Håller på och håller på !

Jag kan hålla på i flera veckor, ja ibland i månader och klippa ner perenner och rensa rabatter. Dagsformen får avgöra vad jag orkar med och i helgen har jag hunnit med det mesta. När rensandet och klippandet är klart väntar barkmull på att blandas med kogödsel för att ge sån där härlig svart mylla i rabatterna. En säck barkmull som blandas med en halv säck kogödsel är precis lagom för skottkärran och tillfredsställelsen när jag hunnit så långt är total - många säckar blir det och jag är snart klar med det med - Jippie !
Stockrosorna jag drog upp ifjol av en ny sort som blommar i olika pastellfärger har fått kraftiga bladrosetter i år och växer så det knakar - skall bli så kul att se alla 16 plantorna blomma i sommar i perennarabatten.
Just nu är det lungörten som dominerar i perennarabatten. Den brukar mest gå i rosa men i år lyser den i blått !
Bort med skräpet !

De stora Miscantusgräsen har jag fortfarande kvar att klippa, brukar vänta tills alla frostnätter är över. De skräpar något fruktansvärt i torrt tillstånd så det skall bli så skönt att snart klippa ner dom.

Är det någon som undrar över påskbaket så glömde jag bort kakan i ugnen och tittade på Lets dance i stället - så kan det gå ibland !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

 1. Så himla fint hos dig! Och halva mitt kungarike för det växthuset!

  /Jenny

  SvaraRadera
 2. det är nog många av oss som är ledbrutna efter en så fin helg som det varit. Det ser så fint ut när man rensat och krattat i alla landen jag njuter
  Ha en fin mitt i vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Fniss... samma här, går som en halt 90-åring! men det är ju så härligt och går inte att låta bli :)

  Bra tips med att blanda barkmylla och kogödsel! Det skall jag prova i år, i min hemska lerjord - tack för tipset!

  Ha det bäst :)

  SvaraRadera
 4. Va härligt det låter, utom värken kanske.
  Va mycket du har hunnit!

  Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig på våren. Man håller på mycket och får ont och ibland ser det inte ut som man har gjort något utan bara stökat till. Denna påsk har jag dock suttit i solen en hel del. Tänkte att det där det gör jag sedan. Ovanligt för mig.

  Gillar ditt vattenarrangemang.
  kram Luna

  SvaraRadera
 6. Mina mislantus gräs klippte jag för över en månad senare, lite frost på natten gör inget.
  Ditt växthus är ju bara så fint.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Du har det så fint i din trädgård! Jättevackert.
  Jo, lite ledbruten blir man. Men man kan ju inte låta bli att göra nåt, eller hur? :-)

  Ta hand om dig och ha det så bra!

  SvaraRadera
 8. Så mycket du fått gjort. Fjärilsmetoden var ett passande namn. Beskriver precis den känslan jag har ibland när det känns som inget blir gjort fastän jag håller på i flera timmar med insatser än här än där.@

  SvaraRadera
 9. Ja, man får verkligen hålla ögonen öppna nu. Det går i en rasande fart där ute. Knappt man hinner med...

  Vilken söt lungört! Tror aldrig att jag sett en sådan färg på den. Trodde först det var ormöga, men det var nåt som inte stämde. Nu vet jag!

  Säger bara wow för krukorna med penséer. Så läckert med så många krukor på rad.

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa