torsdag 18 oktober 2012

Livet är som en bumerang !


Allt du sänder ut får du också tillbaka !

Har ni varit med om det någon gång .... att du vaknar på morgonen "på fel sida" ....  tar cykeln till jobbet så flyttar inte folk på sig och du är nära att bli påkörd, du ser knappt kassörskan när du handlar bananer till morgonfikat för du är så inne i dina egna känslor och du är inte på bättre humör när du kommer till jobbet för du är alldeles för upptagen med att muttra över alla "dårar" du mött i trafiken.

Samma scenarie en morgon när du är utvilad och pigg ... du ler mot alla du möter och det blir korta givande möten som ger positiv energi in i dagen. Du skrattar och pratar med kassörskan och ser naturen runt om dig och tycker det är en fantastisk morgon och trallar nästan in på jobbet och jobbet bara flyter på !

Så olika det kan vara ... livet är som en bumerang ... allt du sänder ut får du också tillbaka ... oftast omedelbart och med råge .... och oftast är vi inte alls medvetna om det !

Idag fick jag en fantastisk komplimang från en person som har stått långt i från mig i olika uppfattningar. En person som jag många gånger varit arg på och jag har fått jobba hårt för att ändra min egen attityd gentemot den här personen. När ilskan klingat av och respekt fått plats kan också vägar öppnas för positiva energier att tränga in. Så idag är jag så tacksam för ljusstrålen i form av en fin komplimang som lyser upp min dag !

Ha det så gott alla och hoppas du möter positiva energier idag ... tänk på att det finns magi i vårt sätt att tänka och förhålla oss !
Kram/Isa

18 kommentarer:

  1. Superbra och väldigt tänkbart :)

    //Veronica

    SvaraRadera
  2. Vad fint du skriver. Tack för de tänkvärda orden. Det är precis så det är.
    Ha en fin dag.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Helt rätt! Tack för påminnelsen:)
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  4. ja visst är det så,alltid kul med positiva reaktioner/komplimanger.
    H en fortsatt bra dag.

    SvaraRadera
  5. Precis så är det!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  6. Nog är det så alltid.Ler man och är glad så blir omgivningen lika dan.MVH

    SvaraRadera
  7. Vilka otroligt kloka ord...bara älskar din formulering...Livet är som en bumerang allt du sänder ut får du tillbaka...!!!Hoppas att det är okej att låna den kloka strofen...=)

    Kramen Ninni

    SvaraRadera
  8. ....Och får man ett leende känner man sig sedd. Fast det finns dagar det kan göra detsamma, känns det som. Så känner nog vi alla ibland utan att vi ska ha dåligt samvete. Livet är som dagarna ömsom yin och yang med lägre och starkare energi.

    Luna

    SvaraRadera
  9. Hej. Var så länge sen jag var inne på din blogg och så får man läsa så kloka ord det första man gör! Att börja läsa bloggar igen är ett riktigt hösttecken för mig.

    Vad roligt att få se en bild på dig i ditt växthus. Blir ju ännu lite mer personligt. Och den översta bilden i marginalen är ju helt fantastiskt fin. Vad stämningsfullt! Blir så fina kontraster med det svala rosa och vita mot det varma ljuset.

    Ha det så gott
    Kristina

    SvaraRadera
  10. Du har så rätt så! Man får tänka lite oftare på det. Tack för påminnelsen. Kram Therese

    SvaraRadera
  11. Så sant så
    ha det bra
    maggan

    SvaraRadera
  12. Det känns hoppfullt att man kan ändra uppfattning om människor vad härligt inlägg ISA!
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  13. Flott inlegg....og så sant!!!!
    Ha ei nydelig god helg.

    SvaraRadera
  14. Jojomen, jag brukar säga till barn och ungdomar jag jobbar med att "känslor smittar/studsar". Studsa iväg något glatt och se hur det smittar av sig, men ducka för de griniga bollarna så du inte blir träffad. Eller försök pricka dem med en glad :)

    SvaraRadera
  15. Stämmer så bra..Tänkvärda ord..

    Kram Ing-Mari

    SvaraRadera
  16. Så sant... som man sår får man skörda! Och att få en oväntad komplimang är värt hur mycket som helst:) Och det är så lätt att glädja andra med en enkel kommentar om den fina sjalen hon bär idag, oftast tänker man bara... jag säger det ofta. Även till okända. Och alltid, alltid får man ett leende och ett tack tillbaka!

    Kram och trevlig helg.
    Eva-Mari

    SvaraRadera
  17. Kloka ord!
    Hoppas du har haft en skön helg.
    Må så gott i veckan som kommer!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  18. Så sant! (:D
    Ha en fin dag!
    Blomkärringen

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa