lördag 13 oktober 2012

Nött och sliten planteringsbänk med återvunnet draperi !Bänken med charm och själ !

I växthuset har jag en gammal snickarbänk som planteringsbord. Där älskar jag att bre ut mig när jag planterar eller pysslar med kransar eller annat. Den är härligt patinerad och medfaren och med mycket själ och charm !

Se bara på alla märken och gamla färgfläckar som pryder kanten ... de vittnar om hur mycket bänken har använts genom åren och avslöjar dess historia !


Under bänken finns det flera fack där jag har mindre vackra krukor, benmjöl, plastbyttor och annat som behövs i växthuset men som kanske inte är så roligt att ha synligt. Detta döljs av ett draperi gjort av gamla handdukar ... lätt att dra åt sidan när man behöver något i facken !


Det är grova linnehanddukar som jag har gjort decoupage på av kryddiga servetter med favoritmotiv ... handdukarna har också använts i köket som köksgardiner innan dom hamnade här i stället !


Kornellens bär har nu färgats av hösten i blåaktiga nyanser och vallmons kapslar ligger på tork... i väntan på att ev. bli något pynt i någon krans !


Under den här pysselstunden vid snickarbänken blev kransen bara påbörjad ... kanske blir den färdigpysslad under helgen ... om lusten tar över ! Annars väntar Dahliorna på att grävas upp och läggas på tork innan dom skall packas ner och annat sista-minuten-gräva-om-och-flytta-innan-kylan-knackar-på-projekt !

Ha det så gott alla !
Kram/Isa

12 kommentarer:

Lena/isis sa...

Du har så fint så fint!!Kram

Lyckans lilla hus sa...

Snickarbänken är bara så vacker, och hela den miljö du visar upp är alltid så fantastisk. Tyder på en fantastisk person där bakom ;). Ha en riktigt härlig helg! KRAM Marie

Leslie's Garden sa...

Beautiful old bench! Your greenhouse is wonderful!

Cajsas Faster sa...

Härligt med patina:)

Lycka till med kransen, Marie

Meta sa...

Vilken bra ideé med snickarbänken! har min pappas kvar men för litet växthus annars hade jag knyckt din ideé.
Kram Meta

Pia sa...

Så vackert och inspirerande!
Pia

Sabelhagens Olivlund sa...

Så snygg planterngsbänk!! Härligt att kunna ha en riktigt bra bänk att stöka runt på som man vill. Vilket fint material till krans du har. Jag hoppas kunna få med mig en rejäl planteringsbänk hem från landet, men Daniel säger att det blir trångt i bilen..men jag ska blinka lite mer åt honom så fixar han nog det:)).
Blir så inspirerad av dina bilder så du anar inte.
Kram Maria

Ninnis sa...

Du har det så fint och man fylls med inspiration efter varje besök hos dig..!!

Kram Ninni

Pilgrim sa...

Otroligt vackert ni ha det i växthuset. Måste ta tag i vårt bygge nästa säsong. Frågan är om jag ska gå på gamla fönster eller köpa ett i rött stål. Snyggare som ni har det men vilket jobb, jag är full av beundran.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Lotta sa...

Så fint du har det och så inspirerande dina bilder är!
Ha en fin kväll.
Lotta

Frida sa...

Vilken galet fin blogg du har! Kram Frida

Frida sa...

Svar: Men åh tack så väldans! Ja jag går en galet bra utbildning och stortrivs verkligen. Kikar in fler gånger på din finfina blogg; var så säker :)
Kram Frida