lördag 4 februari 2012

Mer decoupage och återbruk !Skrev ju lite grann om decoupage i förra inlägget och nu kommer lite repris från augusti ! Det är till er ... alla nya läsare som kommit till det senaste halvåret !

Jag gillar ju återbruk ..... och när jag fick gamla vackra örngott efter min mamma som hon broderat monogram på (och min farmor virkat spetsen) ville jag inte att de skulle ligga i ett skåp .... utan att de skulle brukas !


Jag hittade vackra servetter med "rätt" färger som jag använde. Man klipper ut motivet som man vill ha det och sedan drar man av lager efter lager av servetten tills man bara har själva motivet kvar. Lite pilligt ibland och tålamodskrävande ... men också meditativt och roligt !


Ett av motiven i närbild ! Hortensia i vackra färger !


Fixera och tvätta !

Man får använda en speciell decoupagelack när man gör på textilier och gärna också tvätta textilen först så motivet fastnar lättare. Det är också viktigt att fixera motivet på baksidan det sista man gör så det håller i tvätten. Det står bra instruktioner på lackflaskan.

Jag har tvättat flera av örngotten och bara vänt dom ut och in och tvättat i maskin i 30 grader. Det gick hur bra som helst !
Sällskap i trädgården !

Tillsammans med mormors gamla slitna trädgårdssoffa finns både mormor, farmor och mamma med mig i trädgården när jag slår mig ner i ruinen för att pusta mellan trädgårdsbestyren bland kuddarna !

Både mormor och farmor hade fantastiska trädgårdar som jag ofta drömmer mig tillbaka till och jag är säker på att i någon form och i någon dimension så finns dom med mig i trädgården och hjälper till ! Ibland kan jag ana dom när jag som hastigast kastar en blick åt sidan!

Nästa inlägg kommer också att handla om decoupage då jag är i full gång med målarpenseln och skapande igen ... så himla kul !! Får ju så mycket energi av era snälla och fina kommentarer och alla bloggbesök ! Tack snälla ni !

Ha det så gott !
Kram/Isa

14 kommentarer:

 1. Blir så sugen att prova jag med...Tack för tipset! Du gör så fint:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det ser ut. Det bara måste jag göra någon gång. Ha en fin helg/Gela

  SvaraRadera
 3. Hej Isa!

  Emellanåt när jag surfar runt så tänker jag att jag borde ha en blogg som bara rekommenderade andras blogginlägg, och då blev din ett ofta återkommande inlägg:-) Underbart att få tips om att decoupage funkar på tyg, även om jag inte har något projekt i åtanke, men ändå:-)

  Och hjälp, så roligt att Claus hittat ditt växthus! KLART DET SKA VARA MED!

  Ha det gott, kram H.

  PS Har ingen aning om rostiga konsoller, men jag kom på att jag har några i gjutjärn från Indiska som ligger "nånstans" och säkert skulle kunna läggas utomhus "rostas upp" en smula:-) Förmodligen har jag köpt dom på loppis.... åff kårrrs:-)

  SvaraRadera
 4. Så lekkert! Gleder meg til sommeren når jeg ser bildene dine.

  SvaraRadera
 5. Jag blir så varm & glad när jag läser ditt inlägg idag. Decoupage har jag velat prova länge, men nu MÅSTE jag nog. Det verkar vara många av oss trägårdsfantaster som har släktingar "med oss" i våra trädgårdar. Min älskade farmor är ständigt närvarande, och liksom dig kan jag nog se en skymt då och då ;). Det känns tryggt & härligt! Ha det! Kram från mig

  SvaraRadera
 6. Vad fina saker du gör, har en bok på bibblan om decoupage och den har jag tittat i många gånger och funderat på om det är svårt att göra. Skulle vara kul att pröva och nu ser jag hur fint det kan bli.Du är så duktig!
  Men det låter svårt.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Raina

  SvaraRadera
 7. Jag bara njuter av dina fina trädgårdsbilder!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Det var en riktig fin decoupage-motiv du valde på kuddarna!
  Men...klistrar du bilden direkt på tyget? Eller så har jag missförstått tekniken alldeles galet?!
  Hälsningar,Karla.

  SvaraRadera
 9. Den vackra ruinen och dina härliga pysseltips ger sån längtan till sommaren! Hoppas helgen varit bra! Kram, Tina

  SvaraRadera
 10. Men så fiffigt. Att det bara finns medel (lack) och annat för att GÖRA sånt! Hur fiffigt som helst - och snyggt!

  Och duuuu, tack sötaste för fina kommentaren hos mig. Tänk vad roligt att JAG inspirerat DIG... när jag alltid dånar över dina fina och inspirerande inlägg:) Tillkomsten av ert fina växthus har jag i detalj gått igenom med käre maken gång på gång på gång. Jag tror det börjar sätta sig nu... if you see what I mean;)

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Så fiffigt, det var ett nytt sätt att återanvända gamla vackra örngott. Kul att man kan göra decoupage på tyg, det visste jag inte.

  Så roligt att Claus Dalby vill komma och fota och ha med ditt växthus i sin bok! :-) Och välförtjänt förstås också :-)

  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 12. Hej. Vad roligt att se din bild poppa upp som följare till min blogg. Och grattis till att Claus Dalby gillar ditt växthus. Verkligen roligt!
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 13. Så fint....skulle vara så kul att testa. Kram

  SvaraRadera
 14. Så fina degoupage örngott du har!
  Jag har brukt decoupage lack bara i träet men har aldrig vetat att man kan btruka det i textiler også.
  Jag har många gamla örngott i skåpet, utan att veta vad ska jag gjöra med dem, så jag villa tacka deg för ideet!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa