onsdag 22 februari 2012

Kan det va en Magnus ?!


Är det en "Magnus" ?!

Roligt att det är så många som håller Solhatten som sin favoritperenn !! Tack för alla kommentarer !!

Flera från förra inlägget undrar om solhatten jag visade och planterat i perennarabatten är en "Magnus" ... tyvärr vet jag inte det ... har letat efter fakturan men just den årgången finns nog på vinden. Jag kan säga att jag tror att det är en Magnus ... sortnamn är något jag sällan lägger på minnet ... tyvärr !

Jag har ganska mycket lerjord hos mig ... kanske gör det att solhatten trivs så bra ! Sedan lägger jag alltid på ett tjockt lager med kogödsel på våren som jag myllar ner lite grand ... under säsong får dom också några givor med NPK fullgödsel ... och sedan höstgödslar jag för dom inte ska somna hungriga eller vakna utsvultna på våren. Fast i landet runt huset tror jag aldrig att dom fått någon gödsel och där växer dom i alla fall  !

 Kanske är det bara så enkelt att antingen så trivs dom eller också så trivs dom inte !Tränar på tålamod !!

Här regnar det i dag och blåser med 6 plusgrader så isen rinner nog bort i dag. Regnet har bildat stora pölar ner mot växthuset så stövlarna får nog jobba de närmaste dagarna.

Fast just idag kommer jag nog inte i stövlarna ... blåsdagar gillar inte min kropp ... inte årstidsväxlingar heller för den delen och kombinationen är ingen höjdare!Plockade fram pelargonerna på bilden från förrådet och att dom kan eller ska se ut så där kan man inte tro när man ser dom nu ... hoppas det finns NÅGOT liv kvar i dom !

Fikonträdet (Bornholms) däremot har klarat förrådslivet bra och kommer med nya svällande knoppar ... jättekul eftersom jag köpte det hos Peter Englander på Apotekarns trädgård i Simrishamn och släpade hem i bilen.


Finns det ett växthusliv ?!

Tittar man ut i dag har man svårt att förstå att det finns ett växthusliv ... men va sjutton igår sken solen och värmde upp växthuset och snart lyser den väl upp vår tillvaro igen (och min kropp) !

Tålamod, tålamod ... den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ... eller hur var det ?!

Kram/Isa

9 kommentarer:

 1. Det är nog tur att vi har tålamod,Igår så sken solen och idag när jag vaknade så var det grått och regn.Mycke mer snö hade försvunnit under natten.Skönt när den är borta.Hoppas du får mycket värme och sol så din kropp mår bra.Kram.

  SvaraRadera
 2. Jo men det kan nog vara en Magnus, dom brukar bli kraftiga i lerjord och med mycket "mat".Snart är det växthusliv igen! Ha en bra kväll//Ulrika

  SvaraRadera
 3. Tror åxå att det vara en Magnus
  Vilka härliga stövlar och bilder
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 4. Visst kan det vara Magnus. Är rätt dålig på alla namn . En liknande har jag dragit upp från frön.
  Jätte fina gummistövlar och bilder från ditt vackra växthus!!
  Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Visst är det en "Magnus" du har!//Helen

  SvaraRadera
 6. Välkommen att tävla om en odlingslampa på www.lumieres.se!

  SvaraRadera
 7. Åhh...Isa vad fint du har det! Det är verkligen en dröm....
  Du har vunnit något hos mig. Men det måste hämtas. Tycker du att det blir för krångligt hittar jag på något annat. Men den väntar här på dig och kan hämtas när det passar dig. (om du har vägarna förbi en annan dag går det bra också)
  Vilken vårväder...nu kan du väl inte slita dig från drömhuset! ;o)
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 8. Jag älskar dina gummistövlar! Det är annat mot min gröna Tretorn!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Å ja som tycker mina stövlar e fina med guldblomman på...inget mot dessa:)

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa