torsdag 4 augusti 2011

Mormors soffa, Farmors spets och mitt decoupage !


Visst är det roligt att ha något i sin trädgård som har en historia bakåt och en länk till tidigare generationer ?

Vid besöket i Dalarna passade vi på att hämta hem en gammal trädgårdssoffa som stått hos mina föräldrar och innan dess i min mormors trädgård ... någon gång på 1800-talet gjordes den här soffan av någon duktig hantverkare och nu, 2011 har den landat i ruinen i min trädgård !

Att det är en åldrad dam märks på att hon är lite murken här och där samt målad med plastfärg så det kommer att bli lite jobb med att få henne hel igen.


Som lämpligt och värdigt sällskap i soffan har hon fått gamla vackra örngott med spets som min farmor virkat och monogram som min mor broderat .... eftersom jag ville tillföra något eget också har jag gjort decoupage på kuddarna av vackra servetter med blommotiv. 

Jag tycker gamla vackra ting är till för att användas och nyttjas istället för att ligga i ett skåp och inte synas !

Dessutom FÅR man göra om dom till något som passar in i dagens hem och trädgård och vårt sätt att leva ... jag tror tidigare bortgångna generationer uppskattar att vi använder deras vackra lakan, handdukar och örngott för på så sätt lever de vidare och finns med oss i vardagen.
Det gamla trädgårdsbordet är ett tidigare fynd från Vadstena antik som flyttades från framsidan till ruinen för att matcha soffan. Zinkbaljor och vattenkannor, lila och blå lobelior, madonnan och betongfigurer hjälper till att skapa stämning i ruinen ... känner mig ganska nöjd med helheten i ruinen just nu !

Hoppas du har sett att Isas Trädgård håller öppet trädgården för bloggare och bloggläsare söndagen den 14 augusti kl. 14.00 - 17.00. Varmt välkommen att anmäla dig på isastradgard@hotmail.seLäs mer HÄR !

Kram/Isa

9 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så trevligt att din mormors gamla soffa fick ett nytt trädgårdsliv på gamla dagar...extra trevligt attt det just är din mormors.

Tycker precis som du - gamla saker ska användas! Tänk så fint att återanvända gamla spetsar och broderier och jag tror att de som gjorde dessa en gång i tiden ler i sin himmel... Fint med ditt eget tillägg. det blir ju ett tregenerationershantverk (ett sånt ord). Gillar!

Kram Anna Vattenkanna

Ninnis sa...

Väldigt fint...toppen att skapa "nytt" av "gammalt"....=))

Kram Ninni

cat sa...

Åhh så mysigt det ser ut. Soffan är ju helt ljuvlig. Jag håller med dig, visst är det kul att använda gamla fina saker i ny miljö och på annat sätt än ursprungstanken.
Ha de gott. Catarina

Helén sa...

Jäklar vad supersnyggt möblemang....o den murade väggen då...helt underbart snyggt ju. Kul att kunna kombinera flera generationer sådär...tror inte man har satt värde på sånt förr, när man var yngre.//helen

Mariette sa...

Så fint det blev med soffan! Skulle själv vilja ha lite saker från släkten bakåt men får nöja mig med mestadels loppisfynd, inte så dåligt det heller...
Du har verkligen fått till det med stämningen i ruinen!
Mariette

Anonym sa...

Fantastiskt!

Helena sa...

Jag tror oxå att de gamla skulle uppskatta att deras arbeten kom till glädje för nån annan.Tänk vad många skatter som bara ligger...

Acchleja tjejerna har planerat restid osv.ska bli jättekul att få se din trädgård o möta dig!Hör av mig snart om adressen.
KRAM från mig!

♥Min Eden♥ sa...

Oj jisses vilken ljuvlig träsoffa. Var stolt över att få ärva en sådan klenod. Soffans själ har kommit till ett gott nytt hem :)
/NIna

Lilith sa...

Hittade hit via Min eden och åh vilka underbara bilder från din trädgård! Vill att det ska vara sommar NU så jag får fixa lika fint här hos mig (eller i varje fall försöka...)!
Ha det så bra i höstmörkret! :)