tisdag 16 augusti 2011

Äntligen vatten i trädgården !


Har i flera år tittat efter en fontän till trädgården men inte hittat den där FONTÄNEN med stora bokstäver som verkligen skulle passa in i miljön ! Inte förrän i sommar hos Tant Grön !

Helt plötsligt stod den bara DÄR  ... inte för att jag visste precis innan hur den skulle se ut .... men NU visste jag ! 

Det var kärlek vid första ögonkastet ... fast sen funderade jag ändå i flera veckor och kom på nytt besök och hem och funderade igen innan jag en dag bara kände (när en oväntad penningslant också hade gjort köpet möjligt) .... Jag MÅSTE ha den ! Slängde mig på telefon till Tant Grön och visst fanns den kvar och väntade på mig !


Nu när jag gått och lyssnat till porlandet några dagar kan jag inte förstå hur jag klarat mig utan vatten tidigare i trädgården ! Det tillför verkligen ytterligare en dimension av lugn, ro och stillhet ... och den patinerade stenytan harmonerar så bra med växthuset och ruinen. Fåglarna har också upptäckt den  ... så den funkar även som fågelbad !

Dessutom är vatten i trädgården enligt Feng Shui en stark symbol för att vår livsväg ska bli mer lustfylld och rikare på möjligheter .... och  det tackar man ju gärna ja till ! Vattnet bör dock vara friskt och i rörelse för att skapa bra energier ... stillastående vatten har motsatt effekt.

Det finns en plan för trädgården där fontänen ingår så platsen utanför växthuset är en tillfällig plats just nu ... det projektet återkommer jag till lite längre fram !

Stort tack till alla bloggare som var här under helgen och som gjort så fina inlägg om Isas Trädgård ... jättekul att se och läsa ! Trevligt också att så många nya läsare har hittat hit till bloggen ... varmt välkomna skall ni vara !

Ha en bra vecka !
Kram/Isa

12 kommentarer:

cat sa...

Woaw, den fontänen var verkligen härlig. Ha de gott. Catarina

Maria i Göteborg sa...

Vilken snygg fontän du köpt! Grattis! Vilken tur att den fanns kvar när du hade bestämt dig. Det är väl skönt när ett köp känns så rätt!!
Maria

Flitiga Lisa sa...

Jag vet precis hur det är när allt bara stämmer och alla pusselbitarna faller på plats. Fontänen var ju bara så snygg. Du behöver inte ens flytta den om du inte vill. Om detta var snyggt, hur snyggt blir då inte ditt riktiga projekt ? !!

LindaLunda sa...

Ja du det står mitt namn på den med!!!
JISSES SÅ SNYGG!!!!!
Fans det bara en?

Jutis sa...

Det var minsann en tjusig sak! Ser ut att passa perfekt hos dig! Vilken fin blogg du har, hit kommer jag återkomma!

IreneL sa...

Åhhhh den är så fin både på bild och i verkligheten! Lite avundsjuk är jag allt :)
Ha en fin kväll!

Landbohaven sa...

Hvor er dit springvand flot.
Jeg kan også godt li skiltet med ordet velkommen og den fine sommerfugl oven på skiltet.
Tak for kikket.

Blåbärs och smultronstället sa...

Hejsan Isa!
Vilken underbar trädgårdsblogg. Jag hittade dig genom Kicki-Min Skattkammare. Jag skulle gärna varit med i din trädgård i söndags om jag vetat om det. Vi bor i Kristinehamn, så det är inte så långt. I fredags åkte vi några tjejer till Nora och en tur till Örebro. Det var trevligt, men en del ställen som Smultrongården och Min Skattkammare var stängda, så det får bli en annan gång. Gärna en tur till dig också...
Kram Susanne

Anonym sa...

Snyggt i trädgården med vatten. Har haft din son D som inneboende i helgen förresten, roligt att träffa ungdoarna våra, han och J var ute på bus i helgen. Kramar Pjos

Anonym sa...

Grattis till att den urläckra fontänen fanns kvar! Den fanns ju bara i ett ex när vi tittade på den i somras!

Kram Evelyn

Pilgrim sa...

Så snygg!
Ha det bäst!
Hélena

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Wow! Det där Rockar Fett! Finns det ljuvligare musik än vatten som porlar?
Måste visa min man!