fredag 26 augusti 2011

Herr Gråbo stökar och tänk att det blev en luktärtshäck ändå !


De här sista veckorna har varit tuffa .... svullna, röda, rinnande ögon med klåda + ett eksem som blommar  som aldrig förr på det ... gör en inte såååå glad och pigg ... inte ens trädgården har glatt mig ... då förstår ni hur illa det har varit !

Hoppas herr Gråbo och kompani har gjort ifrån sig det värsta nu ... så man kan få bli människa igen ! Har jag någon medsyster eller medbror där ute som känner igen sig ?

Nåväl ... jag tror det värsta har varit för nu är det ett fantastiskt väder och trädgården "talar till" mig igen ! LYCKA !


Tänk att det blev en luktärtshäck ändå .... den stod still länge och stampade ... eller betedde sig konstigt och var svår att binda upp ... men idag såg den fantastisk ut ! Måste komma ihåg att klippa bort överblommat och sätta nya fräschingar i vas bara ... så den fortsätter att hålla sig fin !

Gillar kombinationen med det rostiga hårda järnet mot det lätta, sirliga, ljusa i gardinerna samt färgtonerna i luktärterna ! Blir nog en favorit i repris nästa år ... med en frösådd mycket senare än i år .. då dom blev långa och ohanterliga ganska snabbt!


En annan favorit i sommar har varit jordrevan som har bildat långa, långa revor som den slängt ut på stenarna framför växthuset ... den börjar ju bli lite ful nu och skulle behöva bytas ut ...fast det skär i hjärtat att slänga en växt som gjort så bra ifrån sig i sommar !

 
Den här jordrevan som är planterad tillsammans med rosen i krukan har t.o.m. överlevt vintern !

Inte i krukan utan jag jordslog rosen i höstas och tydligen följde delar av jordrevans rötter med, för när jag grävde upp rosen igen i våras så tittade den upp efter ett tag och ville vara med ytterligare ett år. Så kanske finns det hopp för jordrevan på förra bilden också !


Krukan från IKEA har blivit vackert patinerad i sommar ... den var alldeles ny i våras .... me LIKE !!

Hoppas du får en underbar sensommarhelg med kanonvärme som dom lovat den här helgen ... i alla fall i morgon ! NJUT av livet och av trädgården !

Ha det bäst !
Kram/Isa

3 kommentarer:

tre nyanser av vitt sa...

Usch stackare! Allergi det låter inget vidare. Hoppas på bättring. Du, vilket väder idag, helt underbart! Hoppas det fortsätter några dagar till så här lagom till helgledigheten ;). Din trädgård är så fin och dina bilder också.
Ha de gott
Kram Marie

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så jobbigt..... Inte kul att vara sjuk och hängig. Skönt att det gett med sig. Så fint med jordrevan som slingrar sig fram. Har aldrig provat att låta den växa så. Det måste jag göra nästa år. Jag brukar gräva ner plantorna i landet. Helt och hållet. Klipper ner dom kraftigt först bara. Å plockar upp på våren och driver fram. Fick tips av en kompis som bor ännu längre norrut som brukade göra så. Himla fiffigt :-))

Luktärtshäcken är jättefin. Gillar de rostiga stöden!!!

Kram
Charlotte

Tant Otteskrufv sa...

Skönt att du känner dig bättre nu. Själv blir jag bara dålig av getingstick och sådant man kan råka äta. Det är lite enklare när man kan påverka själv vad man utsätter sin kropp för.Jordrevor bruka ibland övervintra här också. Det är toppen när de dyker upp lite här och var.Jag blir allt lite avundsjuk på dina luktärtor, mina ville inte alls i år.