onsdag 15 juni 2011

Rostiga fynd letar sig in och lavendeln blev vit/rosa ?!


Älskar ju rostiga detaljer och blev riktigt lycklig när jag hittade den lilla stallyktan hos Nora Diversehandel när jag och maken gjorde en utflykt under helgen. Blev ännu lyckligare när det gick att skjuta upp luckan på sidan och faktiskt kunna sätta i ett ljus också !

Den rostiga hängande båtfotogenlampan är ett annat fynd från samma ställe, som jag nosade upp ute i en av bodarna ner mot Norasjön ... den skall det bli riktigt mysigt att tända en mörk augustikväll nere i växthuset !

Har ni märkt att loppisskyltarna börjat komma upp efter vägarna .. vilken rolig tid vi har framför oss nu .. att leta skatter och hitta fynd man inte visste man behövde förrän man ser dom  ... åhh där är den ju  .. skatten jag drömt om .. fast jag inte visste att det var just DEN jag drömde om! Men NU vet jag !


Grodan på pinne i perennarabatten blir lite rostigare för varje säsong ... kanske inte så konstigt ... den lever ju ett ständigt uteliv ... sommar som vinter ! Här ackompanjerad av en häck av blå Veronika av något slag.


Växterna verkar lite gladare nu efter att det kommit regn i olika omgångar under några dagar .. annars tycker jag det fortsätter att gå med en rasande fart med växtligheten ...


.... nu är lavendeln på gång att blomma ... redan ? ... brukar inte den blomma mycket senare ?!
Desutom fick lavendeln som jag tog någonstans ute i trädgården som frösått sig och satt i örtverktygslådan i växthuset rosa/vita blommor ?? Var inte det märkligt ... varför blev inte den blå som alla andra lavendlar som finns i landen och som ploppar upp lite överallt ?! Någon som har svaret ?

Ha det så gott alla bloggläsare och tack för alla era fina och värmande kommentarer !
Kram/Isa


8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så fina loppisfynd du gjorde! grattis till lyktorna.

Roligt att din lavendel blev så ljus - den måste ha haft en ljusblommig gen som slog igenom just i den plantan... visst är det spännande med fröer som gör lite som de vill?

Kram Anna Vattenkanna

Trädgården på höjden... sa...

Jag längtar också efter loppisar. Alltid hiitar man något roligt, onödigt, billigt, användbart...

Vilken härlig bild med din rottingstol som står inbäddad i grönska.

Hälsar Åsa

Helena sa...

Rostigt det har vi gemensamt!Så snyggt till växterna tycker jag:-)
Grattis till publicerade bilder!Måste slinka in på nån butik o kika:-)
Tänk vad detta bloggande leder till!
KRAM från mig!

Betong ute och inne sa...

Så himla fina bilder du bjuder på....inspirerande.
håller med dej, rostiga saker är så vackra...
Kram Malin

Tant Otteskrufv sa...

Jag frösådde lavendel som skulle bli vita och de blev lila, så det jämnar väl ut det hela:)

Anonym sa...

Hej "Wille"

Vilken fin hemsida du har, jag förljer den och kopierar dina ideér som alltid faller mig i smaken. Hoppas ni tar en tur hemmåt och hälsar på oss. Kramar från "Pjos"

Anonym sa...

Hmmm, "Pjos" skrev Wille? Namnen är bekanta från en svunnen tid. Jag längtar alltid till Dalom sommartid. Jag följer också din blogg. Älskar också rostiga ting kanske för att man är lite rostig själv. Kram från en utflyttad Åsa

Anonym sa...

Grattis till publiceringen av bilderna som var jätte fina! Ilade ut och köpte tidningen bums för jag var så himla nyfiken! Så den soffan paxar jag i sommar!

Kram syrran