lördag 4 juni 2011

Den kräsna damen överlevde vintern och blommar !


Vet inte om jag fick namnet rätt ... i alla fall fick vi en Bougainvilla som gåva i fjol sommar och i vinter har den fått bo i fönstret i vårt arbetsrum .  I österläge. Bougainvillan är en törstig dam som kräset släpper blad så fort något inte passar henne ... som tur var kunde vi i alla fall hålla henne vid liv över vintern.

Nu har hon till slut fått flytta tillbaka ner i växthuset ... vågade inte ta ner henne tidigare i fall det skulle bli för stora temperaturskillnader mellan dag och natt, vilket inte heller passar denna fröken.


Nu slog ju värmen till ordentligt med över 25+ här, både i går och idag så jag tror fröken blev nöjd och glad till slut. Kanske känner hon sig som hemma nu i värmen ... hon kanske hade hemlängtan i vintras.


  
Lavendelbebisarna har skolats om idag till lerkrukor ... där skall dom få bo hela sommaren och växa till sig .. för kommande äventyr i höst! (de flesta av krukorna står på ett annat bord men solen gjorde att bilderna inte blev så bra !)

Då hoppas jag förverkliga planteringen framför växthuset ... med lavendelhäckar som inramning och pioner innanför samt gångar av skifferplattor med en strålande fontän i mitten.

Bilden i huvudet är redan klar ...och den ska jag ge näring ända tills det är dags att förverkliga drömmen  !

I dag har en del av Blomman för dagen fått flytta ut i krukor och korgar, Flitiga Lisa har planterats i lådorna på framsidan och några Luktärtor har fått ny boplats, vid klätterställningen i perennalandet. Det var för varmt för att gräva för Dahliaplanteringen så det får bli en annan dag.

 I morgon väntar resa till Tage Andersen ... det skall bli jättekul att se hans trädgårdsinstallationer !

Ha det så gott !
Kram/Isa

3 kommentarer:

Pilgrim sa...

Oj vad mycket du har fått gjort! Din bild låter jättevacker och det ska bli roligt att se den i verkliga bilder nästa år.
Ha det bäst!
Hélena

Tant Otteskrufv sa...

Vit bouganvilla har jag inte sett på eviga tider! Vackert!Flinkt av er att få den att trivas.

Lena/isis sa...

Ååå vad mycket fint du har. Gillar allt du visar. Har nog aldrig sett en vit bouganvilla så det var kul:-)

Kram