måndag 20 juni 2011

Förförd av tvåfärgad Verbena och andra kombon !


Nu börjar det växa till sig ordentligt i de stora olivkrukorna utanför växthuset ... den tvåfärgade Verbenan är så söt tycker jag med sina milda pastellfärger och den sprider sig och tar sin plats i krukan ! I år var jag ute i tid och planterade krukorna för säkert över en månad sen .. det var då värmen kom och sedan dess har det varit riskfritt för frosten.


Verbenan har även sällskap av palettblad, jordreva, rosa pelargoner och tobaksblomman som skiftar från ljust rosa/vitt/svagt gult på framsidan till lime på baksidan av blomman.

Även om man planerar vad man skall köpa när man åker till handelsträdgården så är det alltid en överraskning vilken kombination man kommer hem med ... alltid är det någon växt som lyckas förföra en och sedan blir det en helt annan kombination än vad jag tänkt mig ! Någon som känner igen sig ?


En annan kombination som är vacker just nu är daggkåpan med sina limefärgade blomsterställningar som breder ut sig och stäppsalvian som försöker hålla stånd så länge det går med sin vackra djuplila färg som harmoniserar i rabatten.

Vilken är din favoritkombo just nu ?

Kram/Isa

7 kommentarer:

Lisa sa...

Ha ha, känner igen det där med att man kommer hem med något man inte skulle ha! Det är halva tjusningen, tycker jag.
Verbenan är jättefin! De är överlag trevliga. Jag fastnade för en mörklila i år. Det är mycket lila och rosa toner i år med inslag av mörkrött och lime...
Ha en fortsatt njutbar vecka!

Flitiga Lisa sa...

Den mörkbladiga palettbladet var ju bara så härligt i kombinationen. Det är trevligt när färgerna gifter sig. Något mörkbladigt ger alltid ett fint djup i planteringarna. Tobaken hade dessutom en härlig rosa nyans. Det är verkligen svårt att hitta rätt grejer. Möjligheterna är oändliga men utbudet oftast begränsat och då kommer man hem med något som man inte tänkt som du sa. Det kanske var tur det för det blev ju bra.

Bea sa...

Jättevackert i krukan!
Kombinationerna, färgerna och arterna kan varieras i det oändliga, men jag har valt det sparsmakade i år i krukorna, med mycket grönt och barrväxter, men i rabatterna råder tivolifäger :)
Må gott! /Bea

Hem & Drömmar sa...

Jag bara njuter av din härliga blomsterbilder.
Mina favoritfärger är vitt och olika gröna/silver nyanser.
Ha en underbar vecka, kram Ing-Britt

Anna Vattenkanna sa...

Så vackra dina stora krukor har blivit. Snyggt! Själv har jag huvudsakligen eldiga kombos i orange och cerise i år...

Kram Anna Vattenkanna

Pilgrim sa...

Visst känner jag igen mig! Tänker varje gång vad jag ska köpa och brukar komma hem med lite av det uttänkta och en hel del av sånt som jag inte haft en tanke på :-)
Ha det bäst!
Hélena

Gardens at Waters East sa...

Checked over a number of your past postings and like some of the ideas I saw. I can not find a translator for your Blog so I only get to look at the photos. If you have a way for me to translate do tell me so I can vis1t more ofter. Jack