söndag 26 juni 2011

Tid att njuta i ruinen !


Ojj, vilken skön helg det har varit !! En riktig "bara-vara"-helg ... med långa sovmorgnar, långfrukost i växthuset och romantisk middag med endast jag och maken och trerätters tillsammans med en dammig flaska vin hemsläpad från Provence för ett antal år sedan att öppnas vid speciella tillfällen.

Mest har jag ändå njutit av TYSTNADEN ... att sitta i ruinen, nersjunken i korgstolen och det är TYST ! Det hör inte till vanligheterna när man bor mitt i ett vanligt villaområde ... antagligen var den mest snickringsglada grannen bortrest under midsommar.


Ruinen är ett av mina absoluta favvoställen i trädgården .... det är så lätt att slå sig ner där mellan trädgårdsbestyren ... på väg mellan perennalandet och växthuset. På förmiddagen är det skugga och på eftermiddag/kväll skön kvällssol, man sitter i lä och helt insynsskyddat från grannar och från vägen.

Här kommer jag att tillbringa mycket tid i sommar .. med en tekopp i ena handen och en bok i den andra ... Isabel Allendes nya bok "Zarités frihet" landade häromdagen i postlådan ... en tjock skröna på nästan 500 sidor ... perfekt semesterbok att låta sig försvinna in i och uppslukas av!

Idag ser det ut att bli en fantastisk dag ... solen skiner och ser ut att ha vunnit kampen mot molnen. De svarta som regerat under helgen ser ut att ha skingrats för vinden.

Älskar tidiga mornar .. att smyga upp och möta en ny dag ... trädgården har ett speciellt skimmer vid gryningen och allt är tyst, lugnt och stilla innan övriga huset och världen vaknar. Välkommen söndagen den 26 juni !

Kram/Isa

14 kommentarer:

Madame C sa...

Hej Isa,
Åh, jag bara älskar ditt lavendelhjärta i förra inlägget! Jag förstår att du kommer att spendera många sköna stunder i korgstolen där vid din ruin.
Ha en fortsatt skön midsommarhelg,
Charlotta

Lena sa...

Hej hopp.
Din ruin är ju bara helt underbar o så fint du gjort runt ikring den... älskar ditt sätt att fixa o dona ihop det så det stämmer på just DET sättet.
Jag har själv tyvärr ingen egen trädgård sen ett tag tillbaka, något som jag saknar enormt.
Har dock en balkong som är min lilla oas, full av växter o livskraft.
Jag bor högst upp 5e vån o har långtgående planer på att i smyg göra en fin trädgård på taket.. ;-) undrar vad min hyresvärd skulle säga..
Kram
Lena
www.jagvarjedag.blogspot.com

rosenälvorna sa...

Här njuts det också av tystnaden, många av grannarna bygger, men den här helgen har det varit härligt tyst från såg, hammare och spik. Det ser så fint ut vid din ruin, så jag förstår att ni har det bra där :) Christina

Mariette sa...

Du har det så otroligt fint i din trädgård! Det låter så härligt att sitta och bara njuta...Och det har man ju verkligen kunnat göra denna helg som var litet extra lång.
Mariette

Lisa sa...

Du har haft en underbar midsommarhelg, det hör jag! Jag som bor i skogen tänker inte på det där med tystnaden. jag har ju förmånen att få njuta av den hela tiden. Kanske din granne kan få en kryssning jorden runt så ni får en lugn sommar ;-)
Ha en fortsatt fin söndag!

Kristina Bonander sa...

Ja, visst har det varit en underbar helg. Några regnstänk har ju kommit men vad gör det egentligen. Förstår att du trivs i din ruin. Var själv hemma i "stan" på midsommar för några år sen, och när det blir tyst i stan, då är det helt magiskt!
Må så gott
Kristina

Anna Vattenkanna sa...

Ditt sommarliv i ruinen låter så avslappnat skönt...och sådana stunder ska man ta vara på. Tystnaden är en bristvara även här hos mig...

Kram Anna Vattenkanna

Trädgården på höjden... sa...

Åh så härligt det verkar vara i din ruin. The och bokmys. Vilken härlig lyx... Njuuuuuuut!

Hälsar Åsa

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Härligt det låter med ditt sommarliv i ruinen. :) Fortsätt njuta! :)
Ha en fortsatt finfin kväll!
Kramar, Anna-Karin

Madame C sa...

Men åh, vad skoj om ni tittar inom på semestern! Klart jag har öppet;) Bara ring innan så jag inte är och badar:)
Kram!

godastunder-tokigaidéer sa...

Jag ha rjust hittat till din blogg och jag kan bara säga underbart het fantastiska bilder och vilken inspiration.

Kram Anna

Betong ute och inne sa...

Din ruin är jättemysig, förstår att den är en favoritplats...
Ha det bra
Kram Malin

Tant Otteskrufv sa...

Vi har ingen ruin men vår oas med utesängen är också en sådan där plats som man dimper in i och bara njuter. Några morgnar per sommar kan man få för sig att ett UFO hämtat halva byn, så tyst blir det.Skönt!

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Åh, vad härligt! Jag ska kolla med gubben när han har tid så får jag också möjlighet att sitta där en stund i sommar.

Ha en härlig dag!