fredag 10 juni 2011

Fladdrande gardiner, luktärtshäck och rostiga armeringsjärn !


Ett av trädgårdsprojekten i vår var att gräva ett nytt land och plantera en luktärtshäck mot bambupinnar. Efter att ha sett allt rostigt hos Tage var det självklart att sätta stöden av rostigt armeringsjärn istället !

Sedan hade en idé om fladdrande tyg bitit sig fast efter ett inlägg om tyg i trädgården hos den inspirerande bloggaren Anna vattenkanna i vintras !


Vi gjorde häcken ca 2 m lång och 60 cm brett ... lerjorden blandades upp med kogödsel och trädgårdsavfall. Armeringsjärnen knipsade vi till i längder med en bultsax direkt i affären ... det blir mycket billigare än att köpa färdiga längder. Vi försökte få till 2m-längder eftersom dom skall ner i marken en bit också.

Luktärterna hade jag sått i rottrainers där rötterna får bra plats för just luktärter. Dom hann bli lite långa och gängliga innan jag hade hunnit få dom i backen ... nästa år får jag nog hejda mig och så dom lite senare eller vara flitigare med toppningen.


Vi satt fem par armeringsjärn korsade med najtråd som håller ihop dom så det bildas ett kryss upptill där man kan lägga en överliggare som stabiliserar klätterställningen.


Hade silkigt tyg liggande som tar upp den gröna och rosa färgen i trädgårdsmöbeln och rosenhäcken bredvid ! Dessutom blir det lite liv när gardinerna fladdrar i vinden och man blir lite nyfiken när man står i andra delar av trädgården och ser lite fladder genom fönstren i växthuset ! Silkigt tyg torkar ju också väldigt fort och kan nog hålla sig snyggt länge i väder och vind.

Sååå ... nu får luktärterna göra resten av jobbet och växa upp och klä in järnen !

Det enda som oroar mig är om igelkotten kommer traskandes och fastnar i tyget och inte kommer loss .... man vill ju inte att det skall bli en igelkottsfälla ! Otåliga jag fållade ju inte kanterna utan bara klippte till och knöt fast och tyget lindar sig gärna runt armeringsjärnen har jag märkt och rispas upp ... får väl hålla koll och ta ner och fålla i värsta fall !

Kram/Isa

6 kommentarer:

Bea sa...

Snyggt med armeringsjärn och somrigt med fladdrande gardiner!
Må gott! /Bea

Hem & Drömmar sa...

Men så snyggt, jag bara älskar din trädgård och alla härliga detaljer du har.
Att hnga skira gardiner bland rost och blommor skapar verkligen sommarkänsla.
Ha en bra dag, kram Ing-Britt

Anna Vattenkanna sa...

Men jisses Amalia så fint du fixat! Snyggt med armeringsjärnen i klassisk bönstörsstil - dessutom är de ju klättervänliga med räfflorna.

Så gulligt att du hänvisar till min blogg då... dina fladdergardiner är ursnygga och passar så bra in i din trädgård.

Kramar Anna Vattenkanna

Lena/isis sa...

Jag håller med de andra.....så otroligt fint. Du har så bra smak.

Kram

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Så snyggt! Jag älskar din blogg och dina bilder som är så inspirerande. Det börjar alltid klia i fingrarna när jag är här.

Önskar dig en härlig dag!

Kram!

Britt sa...

Ser sommrigt och fint ut//Britt