onsdag 8 juni 2011

På besök i Tage Andersens magiska värld på Gunillaberg, del 2 !


Avklippta bitar från grenar och rostigt järn tillsammans med olika blomsteruppsättningar, alla med en och samma sorts blomma, blev efter det här besöket på Gunillaberg något av Tages signum !

Hade det funnits till salu hade jag gärna köpt med mig en rostig blomma hem ... tyvärr fanns det inget sånt, även om vi hittade några i butiken, men dom var redan tingade för något av Tages kommande konstverk.


Allting på Gunillaberg harmoniser med varandra så man vet inte vad som är gammalt från förr och vad som är nytt i gammal stil ! Det här jättevackra grånade "gamla" staketet med mossa på sina ställen passade hur som helst perfekt in som inramning till huset.Djuren utgör en stor del av anläggningen ... överallt finns stora hagar för getter, hästar och dessa enormt söta och charmiga vietnamesiska hängbukssvin som oavbrutet viftade med sin smala, lilla svans vilket gjorde att man uppfattade dom som oerhört glada och tillfreds med livet på Gunillaberg.

Baggarna hade Tage placerat ut på den stora oklippta gräsmattan framför huset som en installation, med en bagge i varje hörn ! Verkligen effektfullt !

Hönorna var inte välkomna eftersom dom sprätter runt såå dant, istället fanns flera tuppar som oavbrutet gol i högan sky när Måns försökte berätta om anläggningen när vi kom till Gunillaberg.


Varje höst lastar man in alla dessa vackra, pampiga lagerträd i sina krukor i orangeriet för övervintring ... vilket jobb !


Det här kanske inte ser så mycket ut för världen ÄN ... men vänta bara ... här finns 3.000 liljor begravda höll jag på att skriva ... satta menar jag ... samt buxbomsklot !

80 % av liljorna är vita och resten i andra färger och blir det 1.000 st som tar sig och blommar så har projektet lyckats ! Det kommer nog att bli jättemaffigt när alla liljorna blommar senare i sommar !
De här plåtliljorna låg på ett bord utanför köksingången tillsammans med en skylt om liljeängen som inte kommit upp än så jag antar att liljorna också skall få sin plats där nere.  

Efter stigen runt huset, nere i skogen fanns också konstfulla dukar uppspända mellan trädstammarna. Mycket vackrare i verkligheten än vad bilderna visar !


Raka linjer med med flera likadana upphöjda blomsteruppsättningar gick igen på flera ställen runt anläggningen.


Jättelik fågelbur med öppen burdörr och charmig stege finns vid entrén ... dörren till frihet kanske !?


Ja, man undrar ju HUR man skapar något dylikt ?

Det finns mycket mer att uppleva och se på Gunillaberg ... i huset invändigt finns hur mycket som helst av Tages kreativa ådra när det gäller att skapa möbler ... kanske inte möbler direkt att sitta i, utan mer som en fröjd för ögat.

Gunillaberg ligger i Bottnaryd. Vi åkte först till Jönköping och tog sedan av mot Borås några mil innan skylten Gunillaberg ledde oss in i skogarna i Småland. ! Beräkna ca 2,5 timme för att gå runt hela anläggningen om du gör ett besök i sommar, vilket jag verkligen kan rekommendera !

Det var en fantastisk dag med soligt väder, trevligt sällskap, mycket skratt och en rejäl dos näring för själen ! TACK för påfyllningen  !!


Kram/Isa

6 kommentarer:

Ninnis sa...

Vilken härlig trädgård du verkar ha besökt. Verkligen fina bilder som du delar med dig av ...Tack!

Kram Ninni

♥Min Eden♥ sa...

Vilket ställte....helt i min smak :)
Ha det gött!

Anonym sa...

Åh så smukke billeder Isa, jeg elsker kombinationen af det rå og rustikke , og potte alleen ...*suk* det er flot.
kh Lis

Oprettet af RikkeRøjkjær sa...

Wouw!

Anna Vattenkanna sa...

STORT tack för att vi fick hänga med på besöket hos T A via dina fina inlägg!

Jag minns hans blomsterbutik i Köpenhamn i början av 80-talet...något sådant hade man inte sett förut och han var - och är - en inspiratör av stora mått. Roliga och oväntade idéer och trädgårdsinnovationer som sätter igång fantasin.

Kram Anna Vattenkanna

Tant Otteskrufv sa...

Dit bör man alltså ta sig i sommar! Helst medan liljorna blommar låter det som. Tack för försmaken!