lördag 18 juni 2011

På besök bland rosor vid Norasjön !


Vid besöket på Nora Diversehandel tog vi också en avstickare till Villa Sindoro och Rosenträdgården. Där har paret Kenneth Mallalieu och Anette Mallalieu Sandh byggt upp en fantastisk visningsträdgård ner mot Norasjön. Deras rosenträdgård innehåller mer än 750 olika sorters rosor och hela tiden byggs det på nya delar i anläggningen.


Sittplatserna är många runt om i trädgården och från caféet kan man köpa med sig en fantastisk glass som serveras med en frostad kant av rosblad, de minsta maränger jag någonsin sett och där säkert 3 st ryms i en tesked samt rabarberkross med mörk choklad och slå sig ner någonstans i trädgården.Runt om trädgården har Kenneth byggt upp väggar med fönster som inramning för att skydda rosorna från vindarna från Norasjön. Här finns också Rosariet med plantbutik med inredningsdetaljer och servetter med rosmotiv. Att det bor ett rosälskande par här råder det inga tvivel om  !


Så här kan man återanvända Allt om Trädgård och samtidigt få utlopp för sin kreativitet! Den här vackra stolen har Kenneth gjort i decoupageteknik och klippt ut vackra rosbilder ur tidningen och tapetserat stolen med bilderna klistrade med tapetklister och sedan lackat stolen några gånger för hållbarheten.

Efter mycket väljande och velande bland alla rosservetterna som täckte en hel vägg i caféet kunde jag i alla fall till slut välja några som fick följa med hem. Även om jag inte har tålamod att göra en stol liknande Kenneths så blir det säkert något med Decoupage i sommar !

Trevlig helg alla trädgårdsälskare !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Marianne sa...

Tack för tipset om en underbar trädgård att besöka med min trädgårdsförening. Jättefina bilder.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilken mysig trädgård! Det är så inspirerande med trädgårdsbesök.....

Ha en fin söndag!
Kram
Charlotte

Tiger sa...

Så fina bilder, både från Rosenträdgården och din egen trädgård! Rosenträdgården är verkligen inspirerande. Kanske dags för ett besök i år igen. Har varit där några gånger, men nu är det ett par år sedan sist.

Allting verkar blomma tidigare än vanligt i år. Det går undan värre...

Sommarhälsningar
Elisabet

Kristina Bonander sa...

Hej Isa,
Var där i fjol men har ännu inte hunnit med något besök. Åker till Nora/Stadra över midsommar och sen kommer härliga semestern då Stadra får bli vår utgångspunkt. Men det brukar bli en hel del pendlande till Stockholm. Har ju en trädgård där också som behöver lite tillsyn.
Fina bilder du visar från Nora. Får bli en tur dit nästa gång vi passerar.
Hälsningar
Kristina

Anonym sa...

Njöt där förra året och det blir nog en tripp dit i år igen:)

Kram Eva-Mari