lördag 26 mars 2011

Blommande vårstolar !


I dag var det tredje lördagen i rad vi tog en tur till handelsträdgården och trädgårdsbutiken i den stora kedjan ! I takt med att våren tar mer mark så ökar liksom behovet för nya krukor och buttar att fyllas med  vårblommande växter !

Veckan som gått har varit makalös .... blåsten har tagit all snö med sig och snön som bara för en vecka sedan var halvmeterhög runt norrsidan på växthuset är nu helt borta !

Den här sidan av växthuset som egentligen är sidoingången känns just nu som huvudingången, i alla fall den här tiden på året när solen ligger på, och idéerna börjar spira ... hmm ... här skulle vi kunna bredda stenbeläggningen och sätta upp en spaljé mot grannen så får man en mysig hörna att lapa sol i !

Såg att det kommit ett Blåregn som är härdig upp till zon 4 ... det kanske vore något !?


Tänk att det kan vara så underbart att få plantera efter en LÅÅÅNG vinter .... tog en tur i trädgården och hittade torkade solhattar som fick bli kontrast i blomgruppen med gula ranunklar, narcisser och murgröna !


Den gamla stolen som har stått i växthuset under veckan ... på upptining ..  fick idag ny vårlig stolsits med vita ranunklar, rosa/vita bellisar och små små penséer i rosa/lila/vita toner. Tror det kan bli bra när dom har fått växa till sig lite !

För säkerhets skull fick den flytta tillbaka till växthuset så växterna får växa till sig i lugn och ro utan att utsättas för faran att förväxlas med foderplats för vilda djur !

I dag har jag njutit av småfåglarnas glada sång och solstrimmorna genom den öppna växthusdörren ... vilken härlig musik och vilken njutning för själen !!

Nu skall vi snart grilla årets första grillmåltid ... maken har lagt fläskfilé i rödvinsmarinad ... livet kan nog inte bli bättre än så här !

Hoppas du också har haft en njutningsfull dag !

Kram/Isa

9 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Man blir ju rentav sugen på att pynta till det lite här också...

Helena sa...

Verkligen fint du gjort!Du har då blick för det :-)charmigt med de torra solhattarna!
Jag har haft en kanon dag mer om det imorn!
Smaklig måltid!
KRAM från mig!
ps.hoppas Örebromässan blir bra!

Marianne sa...

En sådan stol har jag med....

♥Min Eden♥ sa...

Oj...här har vi MASSOR med snö ännu...puh...
Snygg stol..men jag är ju också en stolåhålik...:)

Lisa sa...

Gilla: torade solhattar, stol med plantering och stol med byttor! Varför har jag inbte bytt ut det trista mot gula, vackra lökväxter?? Det är väl för att jag är en korkboll! som vanligt blir jag inspirerad av ditt pyssel. Får se vad det blir idag (hjälp, det är söndag nu).
Söndagskram!

Kristina Bonander sa...

Vad söt stolen blev!
Och tack för tipset om blåregn för zon IV!! Vet du vad sorten heter (så man kan googla)? Sen måste jag få nyfika om de dekorativa torra stjälkarna på mittenbilderna. Vad är det för spännande?

Hälsningar
Kristina

Lena/isis sa...

Super fina blomsterdekorationer. Stolen är ju helläcker. Kram

Marie//Tekla Maräng sa...

Vilken stol! Så snyggt och läckert.
Vad härligt att blåsten har tagit med snön så att det börjar att tina upp i din trädgård.
Ja nu börjar man jaga byttor igen får att få plats med det som växer i sålådorna, blir nog en tur till en handelsträdgård någon dag för investering i någon mellan variant av krukor.
Jo det är zink som är stegen eller hyllplanen i min blomsterstege. Praktiskt tycker jag så man kan ha den inomhus också utan att vara rädd för att vattna.
Kramar:)

Julianna sa...

Supermysig blogg!!
Jag är inte så duktig på trädgård men har stora planer för vår fina gård som vi flyttade in i nov 2011.
Och planer måste man ha :)

Satte du blommorna direkt i mossan?? Superfint!
Nu ska jag fortsätta dregla över din blogg en stund till :)

Med vänliga hälsningar - ytterligare en Örebroare - Julianna