lördag 19 mars 2011

Hjärtligt loppisfynd och årets första frösådd !


Det här loppisfyndet tycker jag har så tilltalande form ... någon har lagt ner kraft, fantasi och kärlek på att skapa ett vackert bruksföremål !  Vet ni vad det är ?

Jo, det är en kafferostare (det är i alla fall min vän historikern övertygad om som var med vid köpet).

Den smidda snirkeln och det lilla upphöjda hjärtat smyckar verkligen handredskapet !  Nu är den en prydnad i växthuset ... gillar ju skarpt handgjorda, gamla saker med mycket själ i!


Den lilla fågelholken i grånat trä med zinktak har en hjärtlig öppning som kanske ingen fågel kommer in i men som passar in i pyntet i växthuset ... dessutom samlar jag på mossiga hjärtan, betonghjärtan och stenhjärtan (har jag upptäckt !)... det är bra att omge sig med symboler som betyder något för en har jag hört !

Och hjärtan kan ju aldrig bli fel!


Idag har jag sått de första fröerna i växthuset och herregud ..... vad SMÅ de var !! Visst har jag blivit några år äldre än sist jag sådde fröer, men så dåligt ser jag inte tror jag ... både Flitiga Lisorna och Petuniorna fick plockas med blöt blyertsspets och största koncentration !

Sedan spelade jag franska kärlekssånger för dom ... så med alla hjärtan runt sig+musiken tror jag att fröerna fick en bra start i livet !

I morgon är det dags för Lobeliorna så då får man vända på pennan istället och använda andra änden  och blanda fröerna med lite sand så man inte får med för många av de SMÅ ! Dessutom brukar jag blanda häng- och kantlobelia får att få dom lite fylligare fast med häng ändå.

Trevlig kväll önskar jag alla !
Kram/Isa

10 kommentarer:

Gela sa...

Vilket fynd du gjort!!! Visst är det härligt att så de första fröna trots att de är små. Ha en fin fin kväll/Gela

Helena sa...

Grattis till så fint fynd!O vilken söt fågelholk :-)Så fiffigt att du blandar lobelia fröna!Man lär sig nått nytt i bloggvärlden varje dag :-)
Ha en härlig helg!
KRAM från mig!
Ps.kul att du tittade in på Acchleja bloggen!

Frøken Solhat sa...

Ej hvor er den skøn den "kaffe rister".......man bliver så glad når de små skatte dukker op på loppemarkederne. Jeg kunne forestille mig at man måske kunne bage vafler i den over bålet......små vafler med hjerter :0)

Knus Dorthe

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Vilket fynd! Älskar också gamla bruksföremål och har släpat hem diverse ting som jag inte riktigt vet var jag ska placera... :)
Vackert stileben du har gjort också!
Kramar!

Annika Christensen sa...

Det var ett bra tips. Blanda häng och kant lobelia det blir ju superfint.
Tack för tipset
Annika

Anna Vattenkanna sa...

Jättefin gammal pryl...kafferostare. Verkligen vackert utformad.

Att blanda lobeliafrön var ju ett strålande tips!!! det ska jag lägga på minnet.

Kram Anna Vattenkanna

Tant Otteskrufv sa...

Vad är det idrottsfolket kallar det när de skapar bilder för att stärka sig? Klart att vi mår bättre av att se hjärtan!Jag är absolut med i uppropet "Fler hjärtan åt folket!". Och tack för frötipset!

Lisa sa...

Vilka härliga fynd! Växthuset är verkligen i en klass för sig.
Franska kärlekssånger har jag aldrig provat, det kanske vore nå´t! Jag brukar roa mina växter (och mig själv) med Mozart. Dags för förnyelse kanske =)
Ha en fin söndag!

Furulunden sa...

Så koselige bilder. Setter deg på facebook'n min så andre kan glede seg også. Du ser det via bloggen min:)

Lisa sa...

Vilken vacker rostare ! Det andra pyntet var jättefint det med :-) Oj vad det ska gro bra hos dig nu efter sån härlig såmusik ! Skön vecka !
Lisa/Lisas trädgård