måndag 7 mars 2011

Nu börjar växthuslivet !!!


I går var en helt underbar dag ... med mycket sol och vindstilla ! Jag tog tillfället i akt att skotta mig ner till växthuset och se om det gick att ta sig in .... jajamensan det gick alldeles utmärkt ... i alla fall genom de mindre pardörrarna på gaveln, de stora däremot var fortfarande fastfrusna (så är dom ju också mot norr !).

Det var faktiskt skönt i växthuset och det var underbart att få stöka undan julsaker, gammalt torrt överblivet enris och bortglömda dekorationspumpor från i höstas och sedan doftade det lavendel i hela växthuset. Släpade in krukor med fransk lavendel där i höstas (inte för att jag tror att dom skall klara sig, men nändes varken lämna dom ute i kylan eller slänga dom).

Nu väntar lökarrangemang och sköna stunder i växthuset och det bästa av allt ... för varje dag så kommer vi närmare och närmare VÅREN på allvar ! Och sedan har jag ju samlat på mig SÅÅÅ mycket idéer från ni andra fantastiskt kreativa bloggare ... så det svämmar nästan över ... LÄNGTAR sååå efter att skapa och sätta upp hyllor och komma i ordning på allvar och att snön skall gå bort helt så vi kan släpa in snickarbänken !!

Det verkar var fler än jag som väntat på växthustider ... det fanns spår precis runt om växthuset, väldigt nära fönstren ... har hela det kaxiga gänget med rådjur stått där nere och glott in ? Tro vad DOM väntar på ?

Häromdan mötte maken hela gänget på gatan mitt på dagen ... 6-8 djur i flock som drog omkring ... så snart är det dags att bombardera tomtgränsen med blodmjöl ... hoppas det skall avskräcka dom som det gjorde i fjol !

Ha en bra vecka !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Min Skattkammare sa...

Åhhh, bedårande...bedårande!
Vilka bilder, vilket växthus!
VILL HAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
Jag har en bild på en pelargondam, men den är suddig. Jag ska göra en ny och försöka hålla still kameran.
Kul!! :o)
Nu väntar en härlig tid för dig......
Stor kram
Kicki

Lena/isis sa...

Åååå vad mysigt med ditt växthus. Rådjuren har vi också inpå knutarna. Både på gott och ont.
Kram

Charlotta sa...

Bedårande vackert i vintersolen!

Helena sa...

Ja jag säger då det dessa rådjur de är bra fräcka!Det så mysigt ut i ditt växthus:-)Härligt att kunna gå in kan jag förstå!Ikväll har Acchleja möte för att planera in trädgårdsåret!Det ser jag framemot:-)Hör av mig snart!
KRAM från mig!

Lisa sa...

Vad skulle jag hit och göra??? Jag blir så inspirerad (och grön av avund) så jag smäller av! Underbart växthus och ruinen... En sådan har jag funderat på i flera år och nu blev jag ännu mer sugen!
Fin trädgård har du också!
Jag tackar för titten och glädjen. Jag kommer tillbaka, var så säker...
Kram!

Pia sa...

Ååååh, vilket vackert växthus! Helt i min smak. Har ni byggt det själva? Svårt? Värt att prova? Nu är jag sååååå sugen på ett eget.
/Pia