måndag 14 mars 2011

Loppisfynd och hängande tulpaner !


Den här gamla vackra lampskärmen hade jag turen att springa på under semestern på Österlen i somras ! Ibland har man turen på sin sida på loppisrundorna ... har ni märkt hur vissa saker bara TALAR till en ... man har liksom ingen chans att komma undan ... dom bara kliver in i hjärtat och fastnar där och vägrar släppa taget förrän de ha fått följa med en hem. 

Den här skärmen var en sådan sak ... den skrek kanske inte så högt ... snarare nynnade lite i ett hörn, så man fick anstränga sig lite för att lyssna in och skärpa till syn och hörsel lite !


Jag hittade rostiga långa krokar ute i en låda hos Tant Grön som passade perfekt som hänganordning och hos Byggnadsvårdsbutik i Karlslund fanns de rostiga fåglarna med lädersnoddar. Men sen tog det stopp under vintern ... ville ha hängande smålyktor men hittade inga som jag kände skulle passa.


Så nu när jag var nere i växthuset under helgen och "lekte" så fick det bli lite hängande tulpaner i lampskärmen istället !

Kan fortfarande inte bestämma mig för om det blev snygggt eller inte ..... och förresten spelar det inte så stor roll ... det viktiga är att man får utlopp för skaparlusten och testar och leker sig fram !Fast i dag tyckte jag att bastsnörena var för skräpiga och klippte bort dom så att mönstret i skärmen kom fram bättre i stället ... det är ju ett test också att se hur länge tulpanerna klarar sig ... hoppas till det är dags att slå ut åtminstone !

Nu skulle det bli kallt i natt 5-8 minusgrader så senare får jag nog gå ner och stoppa om dom lite med en fiberduk ! De andra har jag redan hängt över för natten, för säkerhets skull ..... tror inte att jag var en curlingmamma till mina barn när de växte upp, men nu känns det som jag curlar växterna istället !

Ha det så gott!
Kram/Isa

10 kommentarer:

Helen sa...

Tycker det blev superfint!
Snygg rostig skärm!
Trevlig kväll!

Hem & Drömmar sa...

Blev väldigt fin brytning mellan det rostiga och dom krispiga tulpanerna men blir nog lika fint med lyktor oxå.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Anna Vattenkanna sa...

Skärmen och de rostiga fåglarna ser ut att vara ämnade för varandra. Håller med dig att det blev renare intryck när bastbanden togs bort. Rolig idé och kreativt!

Det är roligt att leka fast man är en tantelanta ;-)

Kram Anna Vattenkanna

Tant Otteskrufv sa...

Leka var ordet! Att hitta på och testa och känna. Tiden rullar och står still på samma gång. Och tänket liksom flödar och står stilla det med. Jag tyckte om din lampa.

Lisa sa...

Så sant, så sant. Vissa saker brar talar till en och det gåår inte att värja sig då! Senast det hända mig, var när jag fick ögonen på Määrit på Kalmar slotts julmarknad.
Himla snygg lampa och tulpanerna häger väl bra där de hänger!
Ut och bädda in växtligheten i filtar nu!
Kram

Helena sa...

Väldigt kreativt!Jättesnyggt skulle passa i min pergola:-)Är på jakt efter en slags ljuskrona el.liknande.Vad duktig du är.
Pratade med Acchleja-Lena o ditt förslag hon tyckte precis som jag!
Ha det så bra!
Kram från mig!

Flitiga Lisa sa...

Tack så mycket för tipset om picasa. Det ska bli så spännande att testa.

Angående den "talande" lampskärmen gläder det mig att höra att jag tydlign inte är ensam
om att höra röster. Det är aldeles underbart med skaparglädje.

Tack och Hej!

LindaLunda sa...

LJuslycktor hade kanske blivit för mycket...
Fast jag kan se framför mig en enkel vanlig STOR glasburk som hänger ner i mitt i lampskärmen.... med rostig tråd ner från den lilla ringen upptill... Och att botten på burken kommer i samma höjd som nederkanten på stora ringen.

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Tack för alla kommentarer !

Tack Linda för tipset .... din bild gick rakt in ... det är klart att det är SÅÅÅ den skall se ut sen !!

/Isa

Gunilla sa...

Jag tycker att stommen är fantastiskt fin som den är.
Mönstret kommer fram så fint och de böjda järnen .Och fåglarna är ju precis som gjorda att hänga där.
Jag gillar den skarpt..


Ha en fin fortsättning på veckan
Gunilla