fredag 11 mars 2011

Tips - resa till Tage Andersens Gunillaberg och Lena Linderholm !


Blev så glad häromdagen när inbjudan till en oväntad resa dök upp i brevlådan ! K-resor här i Örebro anordnar en resa till till den danske blomster- och trädgårdskonstnären Tage Andersen och hans Gunillaberg, Bottnaryd i Småland den 5 juni. Hade ingen aning om att han fanns i Sverige ...


På Gunillaberg, som Tage flyttade till 2008, har han skapat en plats som nästan är ogripbar ... en dramatisk miljö som närmast kan liknas vid en teaterkuliss ! Platsen är översållad med trädgårdskonst, lusthus, krukor, djur, bildkonst och skulpturer.

Här får vi en trädgårdsintroduktion, en lunchtallrik komponerad av Tage Andersen själv och i orangeriet serveras kaffe/the med sockerbakelse.


Det skall bli så enormt roligt att få ta del av Tages alla kreativa och fantasifulla blomsteruppsättningar och installationer ! Dessutom är resorna med Knutproduktion alltid välordnade, intressanta, prisvärda och roliga ! Det är en fröjd att lyssna på Meta som så kunnigt lotsar oss fram i bussen och på utflyktsmålen (har åkt med dom tidigare vid flera tillfällen) !

Det hade varit jättekul om det är fler bloggare runt Örebro som har möjlighet att hänga på den här dagen ... platsen längst fram är bokad, men det finns ju fler ....

Knutproduktions hemsida är under uppdatering och resan till Tage är i skrivande stund inte utlagd än.En annan resa som däremot finns upplagd är en heldag till Lena Linderholm och hennes atelje den 1 april. Lena berättar om den ibland långa processen i hennes färgsprakande konstnärsskap. Det blir också besök hos ett anrikt företag som bl.a.trycker åt konstnärer som Ulrika Hydman Vallien och Ernst Billgren.

Efter lunch hos Christer Lingström på Edsbacka Bistro i Strängnäs avlutas sedan dagen hemma hos Lena i fantastiska Villa Jägmästaren där vi får ta del av den flödande verksamhet som pågår i huset.

Älskar design, färg och form och Lenas livsbejakande målningar så det skall verkligen bli en dag där man kan tanka näring .... gissa vem som sitter längst fram i bussen ?

Här kan du läsa mina personliga intryck från en tidigare resa till Lena  !

Trevlig helg !
Kram/Isa

4 kommentarer:

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

låter som 2 härliga utflykter!

Lisa sa...

Vilken kul utflykt! Ännu "kuligare" att Gunillaberg ligger tre timmar härifrån. Som nedflyttad norrlänning kände jag inte till det. Tack för tipset!
Ha en fortsatt fin fredagkväll!

Helena sa...

Jag är sugen på en tur till Botaniska som sagt!Håller på att bearbeta Acchleja Catrin som bäst!
En Camelia utställning vem kan tacka nej till det ;-))
KRAM från mig!

C o S sa...

Tack för tips till utflyktsmål i Sverige. Har besökt Tage Andersen i Köpenhamn också det ett fantasieggande besök.
Ha en fin kväll.
Carina