tisdag 8 mars 2011

Älskade vattenkannor !!


Är fullständigt förälskad i vattenkannor i zink !! Har väldigt svårt att inte lyssna när dom ropar till mig i affären  ... "VI VILL FÖLJA MED DIG HEM" !!

Därför har det blivit några under årens lopp ! Dom passar så bra tillsammans med änglar tycker jag, och betong, och vitt och färg och blommor och ... jaa dom passar in överallt !


Tripp, trapp, trull och en ännu mindre trull skulle man kanske kunna säga. Småfolkets vattenkanna  (den minsta) har fått en vinterbostad i växthuset i vinter.En del bär på en historia .. som den stora zinkvattenkannan som ursprungligen kommer från min farmors trädgård och som sedan mellanlandade under många år hos mina föräldrar för att slutligen landa här i min trädgård. Vad mycket liv den har gett under årens lopp .... nu behöver den inte slita mer ... här får den bara vila upp sig och ha det bra !

Den lilla rostiga i kransen är en favorit som dyker upp lite överallt i trädgården i olika arrangemang !


Nu älskar jag inte bara vattenkannor i zink utan även dessa från Ikea som jag tycker har en snygg design, är stapelbar, väldigt skön att hålla i, lätt att hälla ur, härliga färger (för en lilaälskare !!) och som kostar nästan ingenting. Dessutom använder jag nästan aldrig de andra vattenkannorna utan vattenkannorna i plast är de som får jobba ... både inomhus och utomhus, fast då är de lite större!

Vad tycker du om för vattenkannor ?

Kram/Isa

8 kommentarer:

 1. Jag ÄLSKAR också mina vattenkannor - ärvda i zink - och de är också pensionerade nuförtiden och står och myser...

  Annars gillar jag en fult grön men skön 10-l vattenkanna. Den är lätt att bära och lätt att hälla ur. Har en lite mindre i zink för blompottorna ute...

  Kram Anna VATTENKANNA ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag har en hel del zink kannor :-)De flesta är ärvda men en o annan fådd!Har oxå den lilla rostiga!+en till lite större.Använder oxå plastkannor när jag vattnar blir ju alldeles för jobbigt annars.Ibland fuskar jag o tar slangen har ju mängder av stora krukor.Det är ju inte bra med kallt vatten men pelargonerna frodas ändå!
  KRAM från mig!
  ps.har mailat dig idag :-)

  SvaraRadera
 3. jamen visst har varje kanna sin historia. Jag ska spana efter kannor på loppisar i sommar, annars har sambon köpt en sån där ful grön plastkanna. Inne däremot har vi både gul anka och vit elefant!

  SvaraRadera
 4. Kul att du visar IKEAs vattenkannor för det är verkligen "bra design", och är precis som du skriver, stapelbara, lätta att använda, snygga att se på. Själv är jag svag för Steltons kanna som jag skrev om på min egen blogg.
  Utomhus har jag zinkkanna och den är förståss snygg och skäms inte för sig när den står framme. Rent ergonomiskt finns det ju bättre kannor i plast men knappas snyggare.
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 5. Våra zink- och plåtkannor blir mest stående som "stämningsskapare" lite här och där. När vi vattnar solgården är det blå plastkanna med svart stril som gäller. Vid templet har jag haft en röd plastkanna, men den började vittra och sprack i höstas. Hoppas jag hittar en ny. Röd.

  SvaraRadera
 6. Ohhh, älskar också vattenkannor... skrev idag i mitt inlägg att man egentligen borde ha ett gäng vattenkannor i varje hörn av trädgården.... Zink och vintage överlag är det finaste, det går inte att komma ifrån. Men jag är också som du förtjust i roliga plastkannor också. Köpte en liten rar vattenkanna igår faktiskt (här i fjällen i en inredningsbutik....). Den ser jag fram emot att få ta fram hemma.

  Alla dina kannor är superläckra!!!!

  Många kramar
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Tänk va vattenkannor skapar känslor. Alla trädgårdsmänniskor verkar ha en relation till vattenkannor...intressant fenomen :)
  Tack föresten för din rara kommentarer...det värmer!!
  Din blogg är faktiskt en av mina favvo-bloggar, kanske för att du verkar gilla saker och ting som jag gillar :)
  Ha det bäst!!
  /Nina

  SvaraRadera
 8. Använder också vattenkannor för olika ändamål,dels det de faktiskt är till för, att just vattna och att vara praktiska och funktionell, precis som Ikeas. Perfekta inomhus, en för det stora och en för de små. Ska nog skaffa lite roliga färger och inte bara svart.... Sedan är ju de i zink hur charmiga som helst. Blev väldigt inspirerad av vattenkannor på rad i olika storlekar och former men alla i zink. Tyvärr har jag erfarenheten att de gärna "bågnar" i botten och blir ostadiga. Zinkkannor är också oerhört vackra som vas för vilda blommor, ex. smörblommor i ett fång! : )Tack för en trivsam och inspirerande blogg!
  /Pia

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa