tisdag 21 september 2010

Kämpa för Annika !Jag brukar bara skriva om trädgård här på bloggen, men i dag kan jag inte låta bli att reagera väldigt starkt på Annika Holmqvists situation som svårt sjuk, utförsäkrad och uppmanad av myndigheterna att sälja sin lägenhet.

Dottern Emelie kämpar för sin mamma och blev lovad ett besked från Försäkringskassan i dag som regeringen påskinade innan valet skulle kunna vara positivt och en lösning.

Idag uppger Försäkringskassan att man står fast vid sitt beslut att Annika trots sin svåra sjukdom inte är sjuk utan arbetsför !!

Om inte Annika är tillräckligt sjuk för ersättning, hur sjuk skall man då vara för att kallas sjuk ??

Är det så här människor skall behandlas i dagens Sverige år 2010 ? Sjukdom kan drabba vem som helst av oss ! Skall samhället vara till enbart för friska, välbärgade och arbetsföra människor ? Eller skall vi vara solidariska med alla människor och värna om våra medmänniskor ?

Emelie kommer inte att ge upp kampen för sin mamma Annika. Idag skickar jag all kraft, ljus och värme till Emelie så hon orkar fortsätta sin kamp !

Heja Emelie ge inte upp... vi är många som finns med dig och din mamma!!

2 kommentarer:

Fru C sa...

Jag vet inte vem som lagt ut på youtube men .....det är ju så här det är. Vi pratar inte samma språk fast vi pratar samma språk.
Så här tokigt får det bara inte vara...... man blir ju mörkrädd.....

Charlotte sa...

Jag lider med alla som blivit drabbade av det nya sjukförsäkringssystemet.... Har flera i min närhet.... Usch, det går inte skriva en kort kommentar kring detta ämne. Det är för bedrövligt !!!!!! Det jag hoppas på är att det ska bli någon ändring, SNART.......

Kram Charlotte