onsdag 8 september 2010

Kransbindardag i trädgården !


Har haft besök av min vän, floristen, under några dagar och vi passade på att binda vackra höstkransar i trädgården. Vädret var precis lagomt varmt så vi kunde stå ute med allt material. Jättekul att ha sällskap att hämta idéer från !

Redan i skogen förstod jag att så här jobbar ett proffs.

Floristen plockade olika sorters mossa som inte var så "långhårig" utan hade olika färgskalor för att skapa effekt i kransen och la ihop mossan med "gröna sidan" mot varandra, för att mossan skulle hålla sig fin.

Naturligtvis är det floristens vackra krans ni ser här ovanför på bilderna !


Jag hade en helt annan teknik från början, grundade kransen med mossa och satt sedan i dekorationerna. Inte alls lika effektfullt som med olika sorters mossa och att binda in dekorationer redan från början.


Här har jag anammat floristens teknik och känner mig ganska nöjd med resultatet.


Visst är den vacker, kransen som håller på att växa fram i floristens händer ?!

Härligt med en trädgård där man kan gå på upptäcktsfärd för att hitta olika material att pynta kransen med ! Nu väntar jag på att kornellens vackra blå bär skall mogna så den kan bli stoff i någon mer krans.

Humlekottar, vacker bark, ljung, nypon från nyponrosen, små pinnar, ulleternell eller en kvist från häcken, alla är skatter som kan bli vackra tillsammans i kransar.


Olika kransar med olika uttryck ! Växthuset har pyntats upp !

Vilken härlig pysslardag .... har fortfarande mossa kvar till något mer höstprojekt SNART !

7 kommentarer:

Vaktmästarn sa...

Så otroligt vackert! Blev jättesugen på att binda en krans :) Jag kommer tillbaka till det här inlägget hos dig när det blir dags. Har kastanjer på gång ute på kyrkogården, de borde passa som "ingrediens" i en krans.

Kram, Outi

Lena/isis sa...

Wow va´snygga....och vilken inspiration jag får.. Tack !! . Kramar

Annika Christensen sa...

Super fint jag gillar verkligen ditt växthus.
Ha det gott
Annika

Charlotte sa...

WOW................. Viiiilka tjusiga kransar ni båda gjorde...... såå snygga.... Åh, vad det börjar klia i mina fingrar nu.... Måste bege mig till skogen för att få tag på lite mossa och 'skogsmaterial'....... Man kan aldrig ha för många kransar.... Det enda som är tråkigt hos mig är att jag inte kan ha bär, nypon eller annat ätbart i kransarna.... Har alldeles för hungriga fåglar för att det ska få vara kvar. Men jag har upptäckt att små pumpor klarar de inte av att hacka sönder....

Det måste vara en fröjd att ha floristkompis....... å så snyggt det blev med kransarna på ditt superdupervackra'villha'-växthus.... :-) Kransen med lilla kannan var ursöt..... Vad fint du gjort med bilderna i inlägget också... i like.....

Kram..........
/Charlotte

IreneL sa...

Åhhh vilka underbara kransar ni har gjort! Nu blev jag riktigt inspirerad! Får se om jag lyckas få till en krans!
Ha en fin dag! / Irene

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Underbart! Ren o skär kreativitetsguldgruva här!

Man vill bara ut o plocka de där nyponen nu på hundpromenaden:-)

Ha det fint! kram H.

Lisa sa...

Nu har jag varit in här och tittat på dina kransar igeeeeen!! Vår studiecirkel ska göra kransar i veckan så jag skickade din länk till dem, mina vänner hälsar och tackar för fiin inspiration !