söndag 5 september 2010

Tulpantips i lökbeställartider !


Nu när det är dags att börja drömma om vårens tulpanplanteringar och beställa lökar tänkte jag att det kunde vara kul att jämföra bilderna på de tulpanlökar som blommade i våras i mitt perennaland och som fortfarande finns med i löksortimentet med presentationsbilden på tulpanen.

Här ovan ser du Blue Diamond. Bilden är från odla.nu. Man tror att den skall bli blålila ...t.o.m. namnet skvallrar om det... men blev den det ?


Nix pix, den fick en helt annan färg, men väldigt vacker ändå tycker jag. Så vacker att det kommer att komma hem fler leveranser för att fylla upp så det blir ett rejält bestånd med blå ? diamanter i landet.

Blue Diamond skall också vara en av få tulpaner som kommer tillbaka och bildar nya lökar. Annars är tydligen många sorter ettåringar, vilket jag inte riktigt har fattat tidigare ! Känner mig nästan lite lurad där !

Vilken är din erfarenhet ? Kommer dina tulpaner tillbaka ?


Här har vi en annan goding ... Global Desire .. dubbelblommande tulpan. Bild från odla.nu


Global Desire har jag samplanterat med Royal Acres. Bild från odla nu


Vackra knoppar innan ...


..de vecklar ut sina bedårande blomblad ! Riktiga skönheter som jag vet har börjat bilda små sidolökar ... grävde upp en av misstag och då fanns de där ! Lycka, lycka !!


Blasten har fått stå kvar hela sommaren, tog bort den först i augusti för då stod jag inte ut längre. Hoppas det har gjort nytta under sommaren så de små orkar ända fram ! De har fått extra vitaminer i form av benmjöl som hjälp på traven.


Spring Green är ytterligare en favorit som ser ut exakt som på förpackningen. Ståtlig och blommar länge. Användbar överallt. Det blir nog ett kryss i den rutan också på beställningslistan.

Åhhh, så roligt det var att blicka tillbaka på bilderna och drömma sig framåt till nästa vår ! Hoppas du också fick något användbart tips till din planering !

Ha en riktig trevlig vecka !

Kram/Isa

5 kommentarer:

annika sa...

Jamen det är ju inte klokt hur det vara så stor färgskillnad. Vi kanske sågs igår...jag vet inte men mycket folk var det och så himla trevligt.
Har varit inne här och beundrat ditt växthus och dina bilder.
annika

Charlotte sa...

Aha.... undrar om inte det var just en påse Blue Diamond jag köpte förra veckan (påsen ligger i växthuset....)... Då vet jag.....

Jag tänker så det knakar på hur vårens tulpanfägring ska se ut...... Har beställt en stoooor order från Botanicus som bör komma snart.... Var på Plantagen med svärmor och såg att det kommit massor av nya snygga sorter jag inte sett i vanliga handeln tidigare... Blir nog några påsar därifrån också..... Usch, man är farlig när tulpanbegäret sätter in.... :-)

Dina tuplankombinationer är jättefina......

Kram Charlotte

Tiger sa...

Nu blev man inspirerad! Så härliga tulpanrabatter du visar! Kanske bra att tänka på våren nu så att man slipper sura för att sommaren är slut... ;-)

Det ser ju ut som att de har lagt i helt fel lökar i påsen märkt Blue Diamond. Borde inte vara sån skillnad. Kan man reklamera...?

Hade tänkt åka på bloggmarknaden i går, men tiden och orken räckte inte riktigt till. Var en del annat som behövde göras. Men jag har sett bilder på flera bloggar och förstått att det var succé. Hoppas att det blir flera gånger så kanske vi ses... :-)

Hade ett tag även tänkt åka på Ljusstråk i Nora, men det blev inget med det heller. Tyvärr räcker inte tiden alltid till.

Hösthälsningar
Elisabet

Tigris Predikantan sa...

Tack för tips. Visste inte heller att några skulle vara ettåringar!
:)

Lena/isis sa...

Jag tycker det blir fel alltför ofta när man köpter både perenner coh lökar. Dina bilder är helt underbara. Blir så sugen på att köpa mer. Kram