söndag 26 september 2010

Rostig runda i trädgården och blommiga stövlar !


Här hänger ett fynd från en antikmarknad i den rostiga armeringsmattan i trädgården. 20kr kostade det vackra strykjärnsunderlägget som fyndades när jag och en vän besökte antikmarknaden i Nora en vacker, strålande sommardag för några år sedan.

Det gamla symaskinsbordet har fått stå ute sedan förra hösten och har nu övergått i ett rostigt vackert förfall pyntat med lite mossa.


Det här gamla rostiga strykjärnet gör mig så himla lycklig ! Här har någon verkligen lyckats förena funktion med design och skapat ett föremål som är både vackert att titta på, skön att hålla i och bra att stryka med (antar jag, i alla fall när det begav sig)!

Dessutom blir jag lite avundsjuk för den förmågan att skapa hade jag önskat att Gud skickat med mig i det här livet ...men han strök tydligen den punkten på önskelistan !


En jättefjäril har landat i trädgården, inte så rostig än men snart...

Katterna kommer från England och är egentligen krukunderlägg men en gick sönder så nu får de resterande två bo i rostiga marchallstöd i stället.


Har letat stövlar till trädgården sedan i våras, sedan kom jag av mig under sommaren och sedan började letandet igen. Naturligtvis ville jag ha LILA stövlar ... min favoritfärg !!

Trots allt letande hittade jag inga i butik. Samtidigt hade ena sonens flickvän köpt nya stövlar, exakt sådana jag letade efter visade det sig !!

Så nu har jag köpt hennes stövlar och blir lycklig varenda gång jag sätter på mig dom för en runda i trädgården. Stövlarna är från Viking, namnet har jag glömt.

TACK för all energi ni ger mig med era kommentarer !! Och som svar på frågor kan jag säga att jag funderar på att starta upp något i växthuset för det känns som huset vill dela med sig och jag vill dela med mig av huset. VAD det blir vet jag inte än, men omfattningen blir inte så stor.

Tankarna får skvalpa till våren och mogna till under vintern !

Ha en riktigt bra vecka !

Kram/Isa

7 kommentarer:

Frøken Solhat sa...

Rust er fantastisk smukt når det ikke lige er bilen der står for tur :0)

Tror jeg skal på jagt i mine gemmer, for du minder mig om at jeg også har sådan et gammelt strygejern et eller andet sted......nu ved jeg hvad det skal bruges til. TAK :0)

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Jag tror nog allt att du fått en släng av den där skaparförmågan trots allt! Du skapar ju jättefina arrangemang och miljöer i din trädgård!!!
Rost i trädgården tycker jag mycket om. Det är väl ungefär som med mossa - man kan inte få för mycket av det :-)
Ha det gott. Kram, Ingela

♥Min Eden♥ sa...

Vet du vad...du besitter nog en skapar-ådra, you better belive it, girl!! Jag gillar allt jag ser i ditt inlägg!
/Nina

Växthusmadam sa...

Mmmmmm, underbar rost och UNDERBARA stövlar (du vet ju att vi delar passionen för lila!!!)!
Ska bli spännande att höra vad du hittar på till våren i växthuset!!!!
Växthusmadam

Charlotte sa...

I love ROST!!!! Sååå snyggt.... Man kan aldrig ha för mycket rostiga attiraljer... Tror växterna älskar det också ;-) De där gamla strykjärnen är jättefina. Kom på att jag har ett i källaren... Måste nog ta fram det.....

Men du... du skapar ju hela tiden.... Oj, oj.... Allt fint du visar från din trädgård talar sitt tydliga språk.... Ahh, vad spänande.... någon slags verksamhet.... gu' vad nyfiken jag blir på vad det kan tänkas bli!!!

Ha det bra!
Kram Charlotte

Mia sa...

Jag har också en förkärlek till rostiga saker, skapar en härlig känsla bland växterna. Stövlarna var ju döläckra ...såna vill jag också ha!!!

mvh mia

Helen sa...

Älskar rostiga prylar i trädgården :=) Supersnyggt!