onsdag 22 september 2010

Höstvemod !


I morse var det bara 2 plusgrader ute och hela växthuset låg insvept i en immig filt. Det var bara att plocka fram höststövlarna ur garderoben, dra ner kepsen över öronen och bädda in händerna när man cyklade till jobbet (hade behövt långkalsonger också !!).


Idag har jag plockat in alla textilier från växthuset... det känns lite vemodigt .. trodde att det skulle gå att vara där hela hösten.

Fast bilden är tagen i söndags när solen sken och man kunde hänga ut tvätten. Visst tar hösten jättekliv framåt och roffar åt sig utrymme när man minst anar det ?!


Så nu samlar jag energi till att jaga snickaren för att höra hur han har tänkt sig att avsluta växthusjobbet hos oss. Fortfarande är inte allt klart ! (vilket gör att det drar !)

Visst är det konstigt med hantverkare... dom liksom raderar en ur minnet efter ett tag !

Sedan tänker jag kånka ner alla kuddar igen och köpa en värmefläkt .. och fortsätta sitta i växthuset tills vintern gör sitt intåg och blåser ut mig med sin kyla.

Funderar som bäst på hur huset vill användas när det inte är vinter. De gamla dörrarna, fönstren och teglet som stått oanvänt på gamla vindar under årtionden verkar lyckliga över att få ha kommit fram i ljuset igen och brukas.

Hmmm ... kanske sittande avslappning för små grupper i skenet från levande ljus med raw foodfika som avslutning eller ledningsmöte för små grupper i en kreativ och annorlunda miljö med ruinen som grupprum eller berättaraftnar eller ...

10 kommentarer:

The Secret Garden sa...

Jag sitter och häckar i mitt växthus så fort jag kan! :) Men det har blivit kallt, fort, inte alls roligt. Men men..jag har en lösning på det. Det är inte klart ännu, på långa vägar, men sedan ska jag visa bilder på bloggen.

Hantverkarna... borta med vinden hos dig, förstår att du är frustrerad. Ring och tjata på dem ...tjata och tjata, det är ju inte att tjata när de lovat att färdigställa. Buss på! :)

Ha det fint!

Tigris Predikantan sa...

Ja, man vill inte men måste! :(

Tilde sa...

Det ser så lugnt och rogivande ut i ditt växthus, lite avis.
Elisabet

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Lycka till med snickarn! Hantverkare... verkar vara ett släkte för sig... Skönast så länge man slipper anlita dem :-)
Låter jättemysigt att kunna sitta i växthuset även på vintern!
Vilka planer du verkar ha? Är det tänkt att du ska hyra ut växthuset till olika ändamål?
Ha det så gott. Kram, Ingela

Charlotte sa...

Det är så luftigt och vackert i ditt växthus..... mmmmm............

Det är perfekt att ha en liten stödfläkt. Behövligt till våren, men skönt att ha nu också. Jag använder nog mitt växthus ända tills att det blir så kallt att fläkten inte hjälper. Brukar starta igång den när jag ska vara där... Förra året höll jag t o m på att donade i växthuset ända till i i december faktiskt, men det var en ganska mild höst. Sen öppnas det inte igen förrän i början av april. Fukten är värst nu... När det blir minusgrader är växthuset ganska torrt faktiskt.

Kram Charlotte

Helen sa...

Du har ett sådant vackert och mysigt växthus att jag skulle nog aldrig gå in om mitt såg ut så där :=)
Ja, hösten kom över en natt, burrr!

Lone sa...

Hej Isa.
Sikken fin blog du har. Jeg glæder mig til at læse det hele.
I dag er der 20 grader i Danmark, så det er bare om at komme ud og nyde varmen ... UNDSKYLD :-)
Kh Lone - ny her

gittan sa...

Eftersom mitt växthus i princip bara är ett odlingshus fyllt av odlarglädje så använder jag ju det under vinterhalvåret enbart till vinterförvaring av växter och någon enstaka kopp kaffe en solig vinterdag. Du verkar ha stora planer för ditt, har du någon form av företagsverksamhet?
Ang. hantverkarna så måste jag få säga att det finns hanverkare och så finns det hantverkare... Det känns lite orättvist när alla dras över en kam när man själv har erfarenhet av duktiga hantverkare (alla kategorie) som gör det de ska, när de ska och med oerhört gott resultat. Men visst hade de glömt bort mig hade jag självklart ringt och frågat jag med / gittan

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Jamen, visst är det så! (hösten roffar åt sig)

Såå snyggt du har gjort det i marginalen, Isa. Man blir så himmla inspirerad!

Ha det fint! kram H.

Växthusmadam sa...

Men så fint det ser ut i ditt växthus! Ditt förslag på användningsområde av huset låter kanon!!!! Heja på!:)
Tack också för ditt förra inlägg - jag har försökt sprida detta med kraft och hade hoppats på att fler svenskar skulle ha fattat detta INNAN valet......
För mig känns det som att trädgården blir viktigare och viktigare för att över huvud taget orka med den här konstiga utvecklingen vi har i samhället där man bara ska tänka på sin egen vinning och inte på, som du säger, vad som händer imorgon OM det är man själv som blir sjuk.....
Söndagskram från Växthusmadam
(jag har tänkt på att linköping och örebro inte är så långt emellan..... till våren kanske vi kan göra nån liten utflykt till varandras växthus och "inspektera" :)!)