onsdag 1 september 2010

Insättning på må-bra-kontot !


Fick energi idag att rodda om utanför växthuset. Visst är man trött på sommarblommorna nu och vill göra om alla arrangemang till något nytt och fräscht och välkomna hösten nu när vi i alla fall inte har något annat val än att ta emot den ?!


Har tänkt länge på om man kan använda de gamla grå bräderna efter sandlådan som fick packa ihop och ge upp för växthusbygget. Vi sparade allt som inte var murket.

Det skulle ju vara kul om de fick leva vidare i någon form, eftersom de hör hit på något vis. Och sedan ligger ju det här med ÅTERBRUK och kopplingar bakåt mig varmt om hjärtat som ni kanske redan vet !

Så i dag blev det en bänk utanför växthuset med tegel som underlag till de gamla vackra bräderna. Och sedan bar det iväg till butiken för att handla ljung, cyklamen mm och till skogen för att samla in blåbärsris, mossa och pinnar.

Vilken lycka och vilken insättning på må-bra-kontot att få hålla på och dona och göra fint !


Jag höll på ända till myggen dansade salsa runt mig och drev mig till vansinne !

Så på andra sidan av framsidan av växthuset (som ni inte får se !) ligger tomma plastkrukor slängda, halvtom planteringsjordspåse, pryttlar som inte platsade på bänken och redskap huller om buller för jag fick fly inomhus.

Det är sådana där bilder vi aldrig tar och visar varandra ... det kanske vi skulle göra .. att det är så trädgårdsfolkets verklighet ser ut ... EGENTLIGEN !

8 kommentarer:

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Så himla fint det blev och visst är man väl trött på alla halvdassiga sommarblommor nu!
Hihi, som du beskriver baksidan av ditt växthus...så ser halva vår trädgård ut ibland, känns det som! ;o)
Ha det fortsatt gott,
Lydia

Tiger sa...

Men så fint du har arrangerat och planterat! Förstår att du blev nöjd och glad!

De smidda krokarna och brickbordet är väldigt snygga! Håller med om att det är roligt med saker med historia.

Hösthälsningar
Elisabet

Annika Christensen sa...

Vilka fina korgar var har du hittat dem?
Super fint du har gjort.
Annika

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Korgarna hittade jag på utförsäljning i en Duka-butik för många år sedan. Använder dem till allt möjligt, ha tvålar i badrummet i eller samla vackra stenar i eller som här till höstarrangemang !

Tack för alla fina kommentarer !
Kram/Isa

Lena/isis sa...

Så jätte fint!! Och tycker mycket om din tegel / bräd bänk :-) Jag måste komma igång och pyssla lite jag med. Kram

♥Min Eden♥ sa...

hej hej!! vet du det känns som om jag hittat "hem" när jag kollar igenom din blogg. Du verkar gilla det jag gillar, mormors växter, engelsk stil, rost, gamla bräder...åh, du är härmed min favorit blogg :D

Charlotte sa...

Såå fint du gjort! Jättesnygg bänk med dina återanvända brädor och tegel.... Skön känsla! Å korgarna med ljungen och mossan.... hypersnyggt! Helt undebara korgar... Just sådan där 'trådkorgar' är bara bäst..... Håller med går att använda till det mesta och det blir alltid vackert!

Kram Charlotte

Rummet för välbefinnande sa...

Åhhhh, jag befinner mig precis mitt i ett massivt flyttande av saker och iordningställer mitt kontor......
När datorn väl kommit på plats tryckte jag bara igång den för att se att allt funkade som det skulle. Wops så råkade jag kika in på bloggen och fick se din fantastiska kommentar.
TACK SNÄLLA!!!!!!! Jag kommer tillbaka hit när jag har mer tid, men ville bara tacka dig för energin du gav mig. Nu kan jag lova att resten av flyttandet kommer att gå som en dans :)
Ha det gott och på återseende!
Kram från Mia