torsdag 10 juni 2010

Smidesskatt !


Åhh, jag blev lycklig som ett barn idag som hittat en skatt när jag fann Linas fina handsmidda krokar i Byggnadsvårdsbutiken i Karlslund ! Det är en speciell känsla att hålla ett handsmitt föremål i sin hand. Man ser hur hammarn har slagit i järnet och elden har gett föremålet en särskild kraft.

Handen skall synas sa Karin Larsson (Carl Larssons fru) om handgjorda saker. Det är då det får en personlig prägel.

En liten, liten gjutjärnsventil fick följa med hem till växthuset. Liten men naggande god ! Vi behöver fyra stycken så de övriga tre är i vanligt galvaniserat plåt och egentligen skitfula, men ibland får man kompromissa för att uppnå sin dröm.

Växthuset har ändrat lite karaktär på resans gång. Fönstren+pardörrar på framsidan gick inte jämnt ut med 6 m så på var sida om dörrarna kommer det att muras upp pelare som är ca 40 cm breda och 2 m höga. På insidan av dom pelarna tänkte jag att Linas vackra krokar skall sitta (det blir nog fler)!

Det vackra flätade bandet skall bli en "pysselgrej" nu ska jag bara hitta lite fler saker till det. Bilder kommer framöver !

Fler av Linas vackra saker kan du se på länken här !
Kolla in Linas orginella växtstöd till trädgården här !

3 kommentarer:

 1. Så vackert!
  Kul att få någons initialer på bruksföremål som man ska använda i vardagen:-)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Jättefin krok.... Såna gillar jag. Känslan att veta att de är handgjorda också ger en extra känsla.... Blir spännande att få se slutresultatet.........

  Ha en bra dag imorgon!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Allt smide är ju bara sååå snyggt och gediget, tycker jag. Himla läcker ruin ni byggt och växthuset verkar inte heller gå av för hackor, ska bli kul att följa.
  Ha en finfin helg.
  Lydia

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa