söndag 13 juni 2010

Målarpaus !


Tack för alla fina inspirationsbilder där ute hos alla duktiga bloggare ! Jag blev så peppad att jag fick lov att ta en kvällspaus från målandet och dona och pyssla lite ! Har inte hunnit plantera några sommarblommor än, men det blir väl så småningom.


Randgräset har fått flytta in i kruka då det inte ens hjälpte att jag planterat gräset i en hink i perennalandet. Den tog sig ur, ur botten den sluge räven och helt plötsligt växte den RUNT hinken i stället för I. Kvar i hinken fanns bara ogräs !

Kanske missuppfattade jag något på vägen när jag skar ur botten ur hinken, men hädanefter kan jag möjligtvis rotslå den på hösten för att sedan gräva upp den igen på våren för i landet är den portförbjuden ! Tar man över sina grannars bostad och tränger ut dom och breder ut sig hejdlöst då blir man portad ! Även om man är ett vackert gräs som rasslar ljuvligt i vinden !


Nu skall jag gå ut och njuta av tända ljus och stillhet en stund och vila mina värkande leder för i morgon börjar en ny vecka igen ! En ny vecka i växthusland!

Ha det så gott/Isa

5 kommentarer:

 1. Vad mysigt du har det på de här bilderna! Jag har inte heller hunnit med att plantera sommarblommor, men det är inte för sent än...

  Växter som vill sprida sig kan man odla i cementrör. Det har jag gjort med mynta, som snällt har hållit sig där den ska i säkert 15 år. I vinter verkar den däremot ha dött...

  Vad spännande att följa växthusbygget. Är lite nyfiken på var du bor... ;-)

  Förra året hittade jag en del snygga saker i Wadköping från smedjan som finns där. Jag tror de hade krokar också.

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Fin fint du har.
  Kanske skulle vara modig och plantera i mina sockerlådor?
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Hej Isa!

  Härligt att dona.... eller hur! Superfin sockerlåda med Bellis (?) i..... och lyktorna och bordet och alltesammans - mys i överflöd!

  Randgräset får man helt enkelt skaffa sig ett förhållande till som går ut på 'vinn-vinn'.... Jag tänker så här: ja, det sprider dig helt kopiöst... men det är ju någon positivt eftersom gräset är så vackert och användbart. Jag har en 'moderplanta' som står en rabatt. Kring den har jag stuckit ner plastkanter för att försöka hindra dess framväxt, Det lyckas lite grann, men det som ändå växer över gräver jag upp en gång på våren och kanske en gång på sommaren. Det innebär att jag kan ge bort mängder av gräsplantor till vänner, själv ha gräs i krukor eller andra ställen. Man blir helt enkelt självförsörjande. Så med bara lite arbete håller den sig i schack..... upplever jag det i alla fall.

  Ha en underbar måndag!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 4. Så otroligt fint det artar sig med växthuset, jag är så spänd på slutresultatet!
  Ser att du har en sådan liten kamin som jag letat efter med ljus och lykta, var har du hittat den??!!!!
  Må så gott i veckan och kram från Växthusmadam

  SvaraRadera
 5. Ojdå! Mitt randgräs har snällt hållt sig i hinken unde rde år det stått här. Däremot överlevde det inte den senaste vintern så jag får väl skaffa mig ett nytt. JAg håller dock med dig, tränga ut grannarna eller att fröså sig helvilt det är inte acceptabelt! Jag grävde bort ett gigantiskt gräs här i våras eftersom det fröar av sig så att vi har det i hela trädgården!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa