tisdag 8 juni 2010

Nymålat i tystnad!


Det är bara fåglarna som sjunger, annars är det helt tyst ! Det är nästan så man hör penseldragen och jag bara njuter ! Underbart att stå i en tyst trädgård och måla, bättre meditation finns inte !

Tycker det är snyggt med alla gamla rostiga haspar, krokar och beslag på fönstren så dom får sitta kvar. Förstärker bara känslan av återbruk och gamla tider och bidrar till känslan att allt inte behöver vara perfekt.

Det finns en skönhet i det defekta, krokiga och använda tycker jag. En gång för länge sedan var det någon hantverksskicklig människa som lade ner sin kraft, tid, energi och hjärta på att skapa dessa fönsterkrokar som nu får pryda mitt växthus.

Sommaren 2007 åkte vi runt på semestern och provsatt växthus hos alla de stora växthustillverkarna, men vi hittade ingen som hade den rätta känslan. Det var då vi slutligen bestämde oss för att bygga eget.

Just nu står själva växthusbygget still några dagar och jag hoppas att murandet återupptas i morgon. Har en känsla av att det sedan kommer att gå med en väldig fart !

4 kommentarer:

 1. Vad spännande att få bygga sitt eget växthus - verkar bli jättefint!
  Skulle aldrig klara att göra något sådant själv...... Har ett som köptes färdigt. Är nöjd, förutom att det är för litet (14 kvm).

  Fortsatt lycka till och ha en bra kväll!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 2. Jag har kikat in på din blogg några gånger, men inte haft tid att skicka en kommentar.
  Jättefina bilder du visar, och kul att följa växthusbygget. Min man byggde ett växthus (till mig) för 11 år sedan, med uppmaningen att jag skulle odla där... Vi har en växthusdel med kanalplast, och en förrådsdel med gamla fönster. Vi valde fönsterväggar för att det inte skulle bli mörkt i växthuset. Men jag vill hellre ha lite möbler i den delen eftersom det är soligt sent på kvällen och väldigt mysigt att sitta där, men då måste det byggas ett annat förråd. Få se när jag har lyckats övertala honom...

  Här hörde jag göken väldigt nära idag på förmiddagen.

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Härligt att se att ni kommit så långt. Jag behåller min dröm till dess att tillfälle ges. Du vet, nytt hus, fin tomt som är perfekt att ha ett växthus på......mm, mm. Kram, Åsa

  SvaraRadera
 4. Jag vill också måla! Men se det går ju inte för regnet det envisas med att stanna och då får fönsterna snällt vänta varesig de vill eller ej! Jag gillar också fönster med gamla beslag och haspar, funderar på om jag ska flytta över dem från de gamla källarfönsterna när vi byter ut dem

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa