lördag 12 juni 2010

Häxhus, orangeri eller växthus ?!


Nu har uppmurningen av lecablocken börjat ! Det blir nog mer orangeri än växthus med alla murar överallt. Eller kanske blir det ett häxhus som en tidigare svärdotter frågade om jag skulle bygga ! Fast mest blir det nog ett hus för själen att vila i !


Här är muren runt om klar, 70 cm hög blev den till slut. Nu är det bara bakväggen och pelarna runt dörrarna på framsidan som återstår av murarbetet. Lagret närmast marken som också sticker ut en aning kommer att hamna under mark när vi öst på allt grus som skall ligga som underlag till markstenen.

Tegelstenarna som i planeringen vandrat runt från mur runt om, till vägg i bakkant hamnar nu som golv. Det blir nog den bästa placeringen tror jag, där de gamla fina stenarna kommer till sin rätt. Vackert att se på och skönt att gå på !

Väderleksprognosen över Örebro såg inte lovande ut för helgen och början av veckan, men det finns lite blått där uppe bland molnen. Hoppet finns om uppehåll i alla fall !

En riktig skön helg önskar jag alla ni fina människor där ute som tar dig tid att följa med på växthusresan här på bloggen !

4 kommentarer:

 1. Hej & hå vad det går, det ser kanonbra ut! :o)
  Du är så välkommen i sommar om du har vägarna förbi! :o)
  Ha en fortsatt bra dag,
  Lydia

  SvaraRadera
 2. Och här jobbar ni på med projektet, ser jag. Åh, vad det är roligt att se hur saker växer fram i bloggvännernas trädgårdar!

  Ha det gott! H.

  SvaraRadera
 3. Det ser jättefint ut.... Skulle också vilja ha uppmurat en bit upp i mitt växthus.... men har glas ända ner.....

  Vad duktiga ni är! Tack för snälla hälsningar hos mig förresten - det värmer gott i regnrusket som nu kommit till Norrland......

  Ha en bra dag!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 4. Spännande projekt ni hålls med, jag kommer definitivt att följa det...ska själv till att bygga ett växthus till hösten.....
  så alla ideér och tips är välkomna!
  Hm, ska nog oxå ha lite högre murar, ser så mysigt och ombonat ut, lite mer insynsskyddat och privat!
  Kram ullis

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa