tisdag 15 juni 2010

Pelare på plats !Nu är pelarna på plats och bakväggen har murats upp till 2 m. Funderar på att leta gamla smideshängare att sätta på pelarna för att kunna hänga upp blommande amplar på både sidor.

Just nu känns bygget gigantiskt högt och sedan skall taket på också ! Det kommer att bli mycket högre än vårt hus ! Jag tror det blir annorlunda när allt grus kommer på och man ser marknivån på ett annat sätt.

Nu väntar putsning och slamning de följande dagarna. Vår murare gör ett fantastiskt jobb, utan honom hade det här aldrig varit möjligt. Och på torsdag är det dags att hämta hem virket till regelverk och takstolar. Vi avancerar framåt !

Ha det gott alla bloggläsare !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Det kommer att bli jättefint i ert orangeri/växthus!

  Såg idag att min mynta kommer med några skott längst ner i cementröret till sist i alla fall... Även vinrankan som vi trodde var död skjuter nya skott nerifrån. Vill till att inte gräva upp för tidigt utan ha tålamod.

  När det gäller att begränsa växter i rabatter såg jag i någon tidning att man kan gräva ner asfaltboard (tror jag att det var...) som ett rör i jorden runtom växtens rötter.

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Det ser strålande fint ut! Låter som en jättebra ide med att ha något för att kunna hänga amplar i - smart att tänka på det redan nu! Kul att få se framväxten av växthuset.......

  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Vilken fart det är på ert växthusbygge! Det är ju snart färdigt! Det ska bli så roligt att få se hur du inreder det. Dina arrangemang i förra blogginlägget är ju så vackra att betrakta.

  Kram Outi

  SvaraRadera
 4. V´ kul det är att få följa bygget av ditt växthus. Älskar verkligen att kika på alla fina platser i din trädgård. Så mysigt överallt. Du får ha visningsträdgård :) :) Kram

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa