måndag 28 juni 2010

Nästa steg i växthusbygget - snickring !


Punktligt kl. 08.00 i morse stod snickaren i trädgården och påbörjade regelvirket för fönster och takstolar. Med sin yrkesskicklighet förvandlade han vår målade brädhög med en väldig fart !


Jag frågade snickaren Står krukan i vägen ?
Neeeejdåå ! fick jag till svar !

Jag borde ha förstått att vi hade lite olika uppfattningar om vad som menades med att stå i vägen !

Stackars rosen som jag dragit upp inne sedan i vintras har fått extra gödning i form av sågspån och i morgon bitti är det första jag skall göra att befria den från sågspånsdammet och föra den till en friare plats.

Just nu vågar jag inte röra snickarens upplägg.


När snickaren hängde upp snickarbältet för dagen hade en del av takstolarna redan kommit på plats och det börjar alltmer likna ett "riktigt" hus.

Jag får nästan nypa mig i armen att vi har kommit så här långt och mycket mer är inplanerat de närmaste dagarna ! JIIIPPPPII !!!!

2 kommentarer:

 1. hihi........ 'inte i vägen'...... hihi...... förstår att du inte vågar röra arrangemanget av bräderna som ligger likt ett mönster runt krukan..... Men vilken dröm ni bygger....... imponeras av hur fort det går också... Och det år så snyggt med plattorna utanför också.... och lättskött.....

  Hur stort blir det egentligen?

  Ser fram emot nästa inlägg...
  Ha det gott!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 2. Åh, vilket fantastiskt orangeri/växthus det ser ut att bli. Dörrarna i tidigare inlägget tror jag skulle vara snygga antingen som de är, ljust gråbeige-målade eller ockragula... Det Greklandsblåa tror jag kan bli för dominerande. Men ni får väl skissa och känna er fram.

  VARMA!! hälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa