tisdag 30 juli 2024

Stjärnbeströdd klematis, kraftfull gudinna och magisk morgon



Magisk morgon 

Det är fantastiskt att möta morgonljuset i trädgården och framförallt i växthuset. Det är nästan den bästa tiden på dagen när man smyger ut i morgondaggigt gräs och möter en helt ny dag. Luften är fortfarande sådär härligt krispig och liksom nymornad, bruset från motorvägen hörs svagt på avstånd och himlen är klarblå som bara en sommarhimmel utan moln kan vara just på sommaren. Det kommer att bli en bra dag - det känner jag på mig.



Avslappnad bara man hör den

Morgonen är en sån bra tid att gå runt och klippa överblommat och ansa sommarblommor och pelargoner. Sen smakar det bra med makens goda frukostbricka och Medicin Woman på CD-spelaren i växthuset. Den skivan sätter jag ofta på och har fortfarande inte tröttnat efter 22 års lyssnande. Viss musik är som triggers - man blir avslappnad bara man hör den. 




Kraftfull gudinna

Älskar att omge mig med symboler som står för godhet, andlighet och harmoni som barmhärtighetsgudinnan Guanyin som står på fönsterbrädan vid klematisstegen och bidrar med sitt lugn. 

Man skall känna lugn och frid när man träder över tröskeln till växthuset - det var intentionen redan när jag började samla gammalt material till bygget av växthuset. Och sedan har det fortsatt i valet av inredning och prylar. Nästan allt är fyndat på loppis, Blocket eller stadsauktioner. 




Be om harmoni

Guanyin hittade jag på Lauritz.com när dom fortfarande fanns i stan. Man kan be till henne om harmoni i sitt liv och hon skall tydligen vara oerhört kraftfull inom taoismen och buddismen.  



Stjärnbeströdd klematis

Klematisen i växthuset Sweet summer Love blommar nu för fullt med tusentals små purpurfärgade stjärnor och klär in nästan hela stegen upp till nock. Får nog försöka binda fast henne lite mer mot stegen så hon inte slänger lianer över hela gaveln. Redan har hon börjat släppa sina kronblad så man får borsta däckstolen ren innan man kan sätta sig. Ett kärt besvär.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa 


3 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk klematis <3 Nu blir jag frågvis också ;-) Är det ett kallväxthus du har? Har du klematisen i kruka eller växer den direkt i jord?
    Ha det gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Catarina !
      Tack !
      Det är ett kallväxthus och klematisen är planterad direkt i jord - har tagit undan tegelstenar och grävt ner klematisen vid stegen. Den kommer snällt tillbaka varje år.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Zjawiskowy i magiczny ogród. Wspaniały klimat. Podziwiam.
    Serdecznie pozdrawiam:)

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa