söndag 21 juli 2024

Hortensiakrans med långt liv


 

Fantastiskt kransmaterial

Hortensians blommor är ett fantastiskt material att använda sig av när man binder kransar - vacker både som färsk och torkat. Jag klippte av de stora blommorna när de nästan blommat över från planteringen i de stora krukorna och sedan är det bara att bryta av små buketter i lämplig storlek att binda av.



 

Repklädda ringar

Jag använder mig av de stora ringarna jag hittade på Gillberga Gård i fjol som är så sköna att binda på. Det går fort att binda en krans när inte underlaget är så brett som på en vanlig halmkrans. Det finns bara en yta istället för tre. 



Krans med långt liv

Jag blandade det grön/vita med lite mer rosa/lila nyanser för att få mer liv i kransen. Den här kransen får ett långt liv. Den kommer nog att hålla till nästa år vid den här tiden när jag skalar av materialet igen och börjar om.



En riktig må-bra-stund

Hortensian gör sig så bra mot färgen på dörrarna till det fyndade skåpet i växthuset. Där får den nog hänga ett tag. Mår så bra när jag får skapa en stund och inte bara rensa och klippa i trädgården.
 



Den som spar hon har

Sparade en del hortensiamaterial i en korg på bordet ifall jag vill skapa någon mer krans. Under tiden får dom ligga som prydnad. 




En blommig kameleont

Så här såg hortensian ut när den blommade för fullt - visst är det fantastiskt hur den kan ändra färg. Nu har den börjat bilda nya knoppar så jag hoppas att den kommer med ett andra flor även om det inte blir så intensivt som det första. 

Nu börjar trädgårdslivet gå in i en annan fas av lite mer lugn och njutning - det är nu jag brukar släppa trädgården att växa som den vill. Jag går mina morgonrundor, rensar och klipper men sedan njuter jag bara och läser böcker i den sköna solstolen i skuggan under den stora klotpilen. Lite av en belöning för allt slit under vår och försommar. Så härligt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Hej Isa!
    Det blev en jättefin krans. Visst är hortensian härlig med många färgnyanser. Det låter skönt att njuta i trädgården, det unnar jag mig ofta, speciellt de dagar då det är riktigt varmt.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa