lördag 27 juli 2024

I väntans tider på pionliknande astrar

 

I väntans tider

Går i väntans tider att de dubbla astrarna skall börja blomma - har dom på lite olika ställen i Blomstergården och i zinkbaljor. Fick många plantor och gav också bort ett gäng. Sniglarna älskar dom och ett tag befarade jag att dom skulle äta upp alla, men med Snigel-effekt fick jag bukt på dom. 



Magisk färgton

Jag tror att det är Aster Tower Violet som jag fick mest plantor av och den har jag inte haft tidigare. På bilderna hos Jordnära Fröer har den en magisk färgton som börjar skymta på knoppen på bilden. Det skall bli väldigt spännande att få göra hennes bekantskap. Och använda henne i sensommarens buketter. 



Från trädgårdens överdåd

Det är helt underbart att strosa runt i trädgården och plocka knoppiga/nästan utslagna dahlior från dahliahörnan, väldoftande luktärtor i pastelliga toner och en och annan rosenskära från överdådet i Blomstergården. 

Vita höstflox från långa perennarabatten, dubbla vitpyttor från vildvackra rabatten och spretiga stjälkar från klematisen i växthuset. Ja, blommande fänkål och blomstermoroten Dara bidrar också till härligheten. 



Finns mycket att se fram mot

Det kommer att bli underbart när alla astrarna blommar och trädgårdsnejlikorna som också blev mängder med plantor där många frön tog sig. Nejlikorna har varit knoppiga länge och jag vet inte vad dom väntar på - bättre tider kanske. Dom är också dubbla i rosa och magentatoner. 

Augusti närmar sig med stormsteg och det finns mycket att se fram mot. Många härliga buketter som väntar på att bli plockade och njutas av. 

Ha det så gott alla trädgårdvänner !
Kram/Isa 

1 kommentar:

  1. Hej Isa!
    Jättefin bukett med milda fina färger. Jag sådde en Aster sort för några år sedan, de var riktigt fina men hängde med huvudet. Din sort ser ut att vara stadig i stjälken. Skall bli kul att se dem utslagna.
    Ha en trevlig helg /Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa