söndag 30 juni 2024

Wizard of Oz - underbar pompondahlia

 

Först ut

Nu har dahliorna börjat blomma och först ut är den underbara pompondahlian Wizard of Oz . Hon har en magiskt vacker rosafärgad ton med lite mörkare mitt på långa stjälkar. Är så glad att jag drev upp dahliaknölarna inne i köket i våras så de fick en tidig start och lång blomning. 



Blommar allt samtidigt i år ?

Underbart att kunna plocka av henne till arrangemang i trädgården och jag ser fram mot att plocka första buketten där hon får ta huvudrollen. Känns lite märkligt att dahliorna börjat blomma när pionerna blommar - har aldrig haft dahlior så här tidigt tidigare. Känns nästan som att allt i trädgården blommar samtidigt. Fast den här godingen och hennes kompisar vill jag kunna njuta av till frosten kommer i höst. 



Toppade plantor sätter knopp

Jag klämde ner 3 st knölar i varje korg för att få maffig blomning och även Marshmellow Baby har satt mängder med knapp. Var flitig med att toppa plantorna regelbundet och det ger resultat. Den här hörnan får jag vattna ofta då solen ligger på och det ska bli så kul att se hur det blir när allt börjar blomma.   






Inga snigelangrepp än


Jag har haft tur att inte sniglarna hittat hit eller också går de inte på korg. Har aldrig haft så många mördarsniglar i trädgården som i år. Tack och lov jobbar igelkotten nattskift för att hålla efter dom och jag går efter morgon och kväll med spaden och halshugger utan pardon alla jag ser. 

I blomstergården tar dom sig upp i de nya odlingslådorna och kalasar på mina uppdrivna astrar vilket gör mig vansinnig. Så där kollar jag alltid lite extra.
 



Dagsregn och antikmarknad

Idag är det dagsregn och vi var iväg tidigt i morse till Åmmeberg på antikmarknad där det var avsevärt färre utställare än tidigare. Det var ändå kul att gå runt i duggregnet och se vad som fanns - mycket porslin och Lisa Larsson som alltid. Inget jag fastnade för så där handlöst utan jag sparade mig till 50 %-utförsäljningen av samtliga pelargoner hos Rönne Trädgård som driver upp många sorter själva. Mer om det i ett annat inlägg.

Vilket är ditt bästa snigeltips ?

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa