fredag 28 juni 2024

Blomstrande tårta, liten överraskning och mycket mingel

 

Favoritskålen

Älskar att strosa runt i trädgården, klippa en blomma här och en där till något vackert arrangemang och inför visningen var det extra roligt. Den här rostiga skålen från Claus Dalby är en favorit och Helle floristen som brukar ha visningar via Claus på facebook ger så mycket inspiration till skapande med växter. 



Blomstrande tårta på verkstadsbänken

Jag hade sparat gråa, korta grenar från plommonträdet från i höstas som fick bli basen i arrangemanget för att sedan stoppa ner stjälkarna mellan. Hortensiorna var fortfarande fina och maffiga och lyste upp med sin vackra färg. Wizard of Oz (dahlia) hade börjat blomma och fick bidra liksom vitpyttan som har en speciell lyskraft och jättedaggkåpan pudrade allt med sitt snällgula spret. 

Det blev som en blomstrande tårta på verkstadsbänken vid ruinen där vi dukade upp isvatten till alla besökarna i värmen som var väldigt uppskattat. 



Skulle den hinna komma ?

Hade också planerat en liten överraskning precis där man rundar häcken vid solrosängen och var lite orolig om jag skulle hinna få den. Den kom bara några dagar innan visningen och jag var alldeles pirrig hur den skulle se ut när jag fått upp den på väggen. 



Duschdraperi med motiv

Den hade gärna fått vara några dm längre och bredare men det var bara att göra det bästa av situationen. Jag kan avslöja att det är ett duschdraperi med motiv som klarar att sitta uppe i ur och skur. Beställde den från Kina som jag egentligen inte är så förtjust i att göra. Jag föll handlöst för det vackra motivet - finns en uppsjö av olika draperier, den ena vackrare än den andra.



Hade fullt upp med att mingla

Så här blev väggen till slut - har en annan idé hur den gula delen av väggen kan döljas men den får lösas under sommaren. Blev i alla fall en liten överraskning runt hörnet och ingen kunde gissa att det var ett duschdraperi !


Fotograf Per-Åke Forsgren

Tur att andra tog bilder

Hade bestämt mig innan visningen att den här gången skulle jag fota när trädgården var full av besökare men när de väl vällde in hade jag fullt upp att hälsa alla välkommen, mingla runt och ha trevligt (som syns på bilden). Redan kl. 17.40 började de första besökarna patrullera på gatan och sedan kom cyklisterna och bilisterna.  Som tur var tog vår ordförande i Adolfsbergs trädgårdsförening en del bilder som jag kan lägga upp här på bloggen.


Fotograf Per-Åke Forsgren


Det var så roligt att prata trädgård med alla trevliga människor och svara på frågor om växter. 

Fotograf Per-Åke Forsgren

Så glad för alla trevliga möten

Tur att det fanns en del sittplatser för trötta ben i värmen och inte bara gamla utslitna trädgårdsmöbler som jag har för prydnad. Trädgårdsföreningen uppskattade att det var ett 60-tal besökare som kom. 

Varm tack till alla som kom och bidrog till den trevliga stämningen och lite extra till er som kom från Köping och åkt en bit !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Vad var det jag sa? Succé! Och tänk, duschdraperiet som du gjorde till en drömkuliss! Så roligt. Nu får du vila lite själv och njuta av din fina trädgård.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eva-Mari !
      Ja, nu vilar jag bara ! Det har varit så kvavt här idag och nu regnar det och åskan har dundrat - så skönt med urladdning !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Draga Isa,
    Ma bucur enorm ca am regasit blogul tau. Cu timp in urma m am bucurat de postarile tale, de minunata ta gradina si de toate preocuparile tale!
    Initial am crezut ca te-ai apucat de pictura! Foarte reusit decorul si minunat de ingenios!
    Cele mai sincere salutari,
    Mia

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa