måndag 10 juni 2024

Knoppiga pioner som håller på sig och några utslagna

 

Dom håller fortfarande på sig 

Går och kollar pionernas knoppar varje dag och ber att dom ska hålla sig några veckor till. Lagom till midsommar eller veckan efter till trädgårdsvisningen den 26:e juni får dom gärna sprida sin skönhet och charm. Det ser hoppfullt ut. 



De röda har slagit ut

Det är bara de röda okända som jag tror jag flyttade från långa perennarabatten hit för att samla "alla" på samma ställe som slagit ut. Rabatten har bara fyra pioner men buskarna blir kraftigare och kraftigare för varje år så det får inte plats några fler just här. 



Omringade pionerna

Jag trodde jag skulle hinna plantera/så i något bakom pionerna men innan jag visste ordet av hade jättedaggkåpan omringat dom. Så fort det finns en ledig plats i rabatterna kan man slå vad om att jättedaggkåpan ser sin chans och invaderar den innan någon annan planta ens tänkt tanken. 

Har flera plantor med stockrosor som skulle göra sig där bakom när pionerna gjort sitt men dom kommer att blomma först nästa år. Får se om jag kan krångla mig in och plantera. 



Pendlande väder

Vädret pendlar mellan lite sol och mängder med regn så det är bara att gilla läget och även utnyttja det. Har skrapat asfalten utanför det höga gula staketet vid långa perennarabatten där det i gliporna växer högt ogräs och det bästa sättet att få bort det är att sätta ner spaden och skrapa upp ogräset med en skjuts med spaden efter en rejäl regnskur. 

Har god lust att strö ut vallmofröer överallt så det åtminstone växer något vackert i revorna. Lite gerillaodling kanske skulle pigga upp. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Hej Isa!
    Finns det något ljuvligare än pioner. Är inte de röda Buckeye Belle! Det liknar väldigt mycket min, fast den har blommat över nu. Finns bild på min blogg. Jag brukar också så stockrosor, vill gärna ha dem i många skepnader och färger.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Tack för namnet - det plingar till i hjärnbarken så jag känner igen det !
      Ja, stockrosor vill man i alla skepnader!
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa