tisdag 18 juni 2024

Förtjusande Sarah Bernhardt, så nöjd och kantnepetan tar kommandotFörtjusande att stoppa ner nosen i

Nu har pionerna börjat blomma och för en varierande tillvaro med ömsom sol ömsom regnskurar men har ändå klarat sig ganska bra från att fullständigt slås omkull av ösregnet som slår till när man minst anar det. Sarah Bernhardt är alltid lika förtjusande att stoppa ner nosen i och dra i sig av den underbara doften. Knoppig och vacker

Än finns det knoppar kvar så blomningen kommer nog att pågå några veckor i bästa fall. Härligt så man får njuta länge och plocka av till ljuva buketter om man har tur. 
Finns hopp för både trädgård och ägarinna

I dag har jag mest hängt framför växthuset efter att ha tillbringat förmiddagen i frisörstolen som var oerhört efterlängtat. Min underbare frisör fixade raskt till både ljusa slingor och en riktig sommarfrisyr så nu är jag redo att möta sommaren på riktigt. Jag missade att boka ett besök i tid så det blev lång väntan på att bli tillfixad - under tiden fick jag spader och karvade lite ovanför öronen med nagelsaxen för att slippa ha hårtussar som stod rakt ut. 

Att rensa mellan plattorna är ett nödvändigt ont men ack så trevligt när det väl är gjort och man ser skillnaden. Med makens inhandlade maskin går det fortare även om den inte får upp rötterna överallt så håller det ogräset borta några veckor i alla fall. Det värsta ogräset fick ändå bli med handkraft så nu känner jag mig så nöjd när det är klart. En liten bit i taget blir både trädgården och ägarinnan redo för sommarens roligheter. 
Kantnepetan tar kommandot

I rostiga rosenrabatten tar som vanligt kantnepetan kommandot och jag har rensat en del så rosen vid den rostiga sänggaveln skulle få lite mer plats. Louise Odier drabbas lätt av svartfläcksjuka och är lite kinkig. Den behöver nog lite mer kärlek och ska få en skopa rosgödsel i morgon som jag hoppas hon skall uppskatta. 
Sprang på rostiga damen

Min älskade rostiga dam tillför så mycket charm i rabatten och jag är så glad att jag sprang på henne på antikmarknaden i Åmmeberg för en del år sedan. På den tiden var hon överkomlig i pris. I dag har hon nästan ökat till det dubbla precis som allting i annat i världen känns det som i bland.
Dyker upp lite överallt

Fingerborgsblommorna slår sig ner lite överallt där dom tycker att det passar och jag kanske också är lite skyldig som strösslar ut fröer som jag sedan glömmer bort att jag har gjort. Dom är så välkomna i trädgården var dom än sätter ner sina bopålar. 

Underbar tid nu med allt som blommar och mängder av rosor på väg. Hinner knappt med och snart är det midsommar och deadline för trädgården. Kanske hinner jag klart - med lite hjälp ska det nog gå. Äldste sonen rycker in i morgon och hjälper mig med en del röjning och färdigställande i Blomstergården. Så tacksam !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Som vanligt en blommig fröjd att kika in till dig! Fingerborgsblommor kan man aldrig ha för många av...älskar dom!!!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa